Nyheter fra NKL
14.09.15
Skriv ut

Kokke-NM på norsk grunn

Ei kokkejente og åtte mannlige ungkokker er klare for NM i kokkekunst i Tromsø.

 

Over to dager, 16. og 17. september, skal de konkurrere på kjente hovedråvarer i regi av NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening. Uttaket av deltakere skjer på bakgrunn av innsendte menyforslag. Vinneren blir Norges representant i Nordisk mesterskap neste år.

 

Deltakerne representerer store deler av landet:

Lene Rabben Kjøde er fra Ålesund, men jobber ved Brasserie Blanche i Oslo.

Roghell Chan konkurrerer på hjemmebane; han er fra Fauske, men ansatt ved restauranten De 4 roser i Tromsø.

Simon Engen, bodøværing og medarbeider ved restaurant Bjørk i hjembyen.

Richard Eide Sundal fra Florø, ansatt ved Quality Hotel Expo, Fornebu.

Kåre-André Hjartholm fra Masfjorden som jobber på Brygga 11 på Stord.

Kim Riisem Sitter fra Malvik jobber ved Scandic Hell Hotel i Stjørdal

Emil Thorvik er fra Bærum og ansatt ved Strand Restaurant.

Rolf Arne Jørgensen er født i Levanger, men jobber ved restaurant To Rom og Kjøkken I Trondheim.

Eirik Andreas Mehus fra Nesodden er kokk ved De Fem Stuer Holmenkollen Park Hotell.

 

I kokkeverden er lokale råvarer, årstidsmat og kortreist mat den tydeligste trenden. Hovedråvarene i NM er også basert på nordnorske og norske favoritter for forrett og hovedrett. Forretten skal inneholde minst 60 prosent ishavsrøye fra Sigerfjord, ferske reker fra Nord Norge og Tine lettrømme fra nord, som er laget på kumelk og geitefløte. Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent storfe entrecôtekam med bein samt Gilde kalvetunge. Desserten skal komponeres på Valrhonas nyeste Grand Cru-sjokolader.

 

Hoveddommer for konkurransen er svenske Peter Jelksäter. Han suppleres av plassdommer Anne Dorthe Magnus Ask og smaksdommerne Jan Kåre Johansen, Espen Vesterdal Larsen, Maria Tuff og Jørn Lie.

 

Ønsker du ytterligere opplysninger om konkurransen, sjekk www.nkl.no

eller kontakt daglig leder Ruth-Hege Holst, rh@nkl.no eller 901 68 428.

 

Foto: Steinar Ulstrand, Studio G. i Trondheim

Bilde er fra NM i Kokkekunst 2014.