Påmeldingsfristen er 14. august. Deretter blir det en første runde med produktvurderinger. Den finner sted på Gastronomisk Institutt i Stavanger, der daglig leder Tommy Raanti, oldermann i Kokkenes Mesterlaug Rogaland Anita Løyning og flere er med. Juryleder blir Guro Helgesdotter Rognså, landets ledende smaksekspert med doktorgrad i smak.
- Nytt i år er at dommerne vil gi konkrete tilbakemeldinger på sine valg, sier Austigard. Når første runde er gjort blir det tre delfinaler. Dette skjer på følgende steder:
Lørdag 05.09 i Bergen på Bergen Matfestival, der juryleder er kokken Anders Rødseth Isager. Han har bakgrunn fra Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter.
Lørdag 12.09 i Oslo på Matstreif på Rådhusplassen og juryleder er Einar Risvik, forsker og professor i Nofima.
Torsdag 17.09 i Trondheim på Mathallen med juryleder Roar Hildonen, han er restauratør og står bak spisestedet To rom og kjøkken i Trondheim.
Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger, Clarion Hotel Energy, fredag 8. januar 2016. - I fjor var det fullt hus stor stemning, så det er bare å notere denne datoen allerede nå, sier Austigard.