Nyheter fra NKL
05.08.15
Skriv ut

Juryledere og delfinaler klare for Det Norske Måltid

Nå er datoene og stedene klare for delfinalene for Det Norske Måltid. Dermed blir det regional seleksjon i Bergen, Oslo og Trondheim i løpet av september.

Påmeldingsfristen er 14. august. Deretter blir det en første runde med produktvurderinger. Den finner sted på Gastronomisk Institutt i Stavanger, der daglig leder Tommy Raanti, oldermann i Kokkenes Mesterlaug Rogaland Anita Løyning og flere er med. Juryleder blir Guro Helgesdotter Rognså, landets ledende smaksekspert med doktorgrad i smak.

- Nytt i år er at dommerne vil gi konkrete tilbakemeldinger på sine valg, sier Austigard. Når første runde er gjort blir det tre delfinaler. Dette skjer på følgende steder:

 

Lørdag 05.09 i Bergen på Bergen Matfestival, der juryleder er kokken Anders Rødseth Isager. Han har bakgrunn fra Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter.

 

Lørdag 12.09 i Oslo på Matstreif på Rådhusplassen og juryleder er Einar Risvik, forsker og professor i Nofima.

 

Torsdag 17.09 i Trondheim på Mathallen med juryleder Roar Hildonen, han er restauratør og står bak spisestedet To rom og kjøkken i Trondheim.

 

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger, Clarion Hotel Energy, fredag 8. januar 2016. - I fjor var det fullt hus stor stemning, så det er bare å notere denne datoen allerede nå, sier Austigard.