Nyheter fra NKL
20.07.15
Skriv ut

Et halvår proppfullt med mat

Hvis du er på de kanter, sjekk nettet om Expo Milano 2015 har faglig påfyll til alle matfolk. Verdensutstillingen i den italienske byen har vært åpen fra 1. mai og vil først lukke dørene 31. Oktober. Årets tema er ”Feeding the Planet, Energy for Life”. Over 20 millioner interesserte forventes å løse billett.

Hele 140 land bidrar med nasjonale opplegg på bestemte dager; bare etablerte politikere og kokkeprofiler representerer. Michelle Obama har allerede vært der for å presentere sine hjertesaker sammen med den italienske presidentfruen sunn matglede, mat mot overvekt og livsstilssykdommer. Den franske president Francois Holland kom og minte resten av verden på hvor maten blir best foredlet. Og utover sommeren dukker de opp fra alle verdenshjørner for å gi sine land og sin matkultur én-dags ekstra oppmerksomhet.

 

Men overordnet nasjonalprogrammer er aktuelle mat-temaer som hvordan sikre en bærekraftig framtid for verdens befolkning som i 2050 er forventet å passere 9 milliarder. Ulike foredragsholdere vil gi sine forslag til løsninger. Dessuten vil du i utstillingshallene få tips om hvordan du kan legge om til framtidens miljøsmarte og energibesparende måter å produsere og servere mat på. Smak er et overordnet mål. Og de ulike landene viser opp ulike metoder for å nå målet, foruten produktutvikling også arkitektur, design, natur og vitenskap.

 

”Morgendagens mat er servert”, forsikrer arrangørene alle som måtte vurdere å stikke innom. Da kan du blant annet stikke innom ”morgendagens supermarked” der du ved å holde hånden over et produkt, kan lese av opprinnelse, næringsverdi og karbonavtrykk. USA er representert med food trucks med servering i kategorien urban trends.

 

Også verdensberømte arkitekter har drømt sine forslag til framtidens matproduksjon og dyrking i både privat og kommersiell sammenheng, med flere vertikale løsninger, alle miljøvennlige selvsagt. Brasil har transplantert en regnskog til sin paviljong. Slow Food-bevegelsen er på hjemmebane og viser fram sine småskala smart-løsninger.

 

Frister det? Sjekk nærmere på

http://www.expo2015.org/it/