Nyheter fra NKL
25.06.15
Skriv ut

NM-finalister 2015 er tatt ut

Endelig! Årets NM-finalister er tatt ut. NM i Kokkekunst avvikles i Tromsø 16.-17.september.

Norges Kokkemesteres Lanndsforening (NKL) i samarbeid med KM Troms ser frem til å avvikle årets NM i Kokkekunst. Parallellt avvikles også NM for servitører.

 

Juryen har plukket ut følgende kandidater til NM i Kokkekunst 2015:

NKL ønsker fnalistene lykke til med trening frem mot konkurransen.

KM Troms ser frem til å ønske velkommen til Tromsø!

 

Årets oppgave er som følger:

 

Forrett:

Skal bestå av minst 60 prosent Ishavsrøye fra Sigerfjord.

Retten skal også inneholde nord norske ferske reker samt TINE Lettrømme fra Nord (kumelk og geitefløte).

Som garnityr skal minst én av grønnsakene gulrot eller blomkål benyttes.

 

Hovedrett:

Skal bestå av minst 60 prosent storfe entrecôte-kam med bein Gilde ekstra

(produktnummer 433440).  

I tillegg skal Gilde kalvtunge være del av retten.

Som garnityr skal minst én av grønnsakene purreløk, nykål eller rødbet benyttes.

Samt minst ett valgfritt TINE produkt.

 

Dessert:

Her skal sjokoladene Valrhonas nyeste Grand Cru sjokolader av det mørke slaget Illanka 63 prosent (varenummer 9559)  

og Biskelia Coverture 34 prosent (varenummer 11387) benyttes sammen med bringebær og pasjonsfrukt fra BAMA.