Nyheter fra NKL
20.05.15
Skriv ut

Årets sjømatkokk 2015

NORSK SJØMATSENTER OG BERGEN KOKKENES MESTERLAUG HAR GLEDEN AV Å INVITERE TIL ÅRETS SJØMATKOKK 2015

 

 

Konkurransen arrangeres i år for trettende gang og er en viktig del av vår satsning på å inspirere både publikum og bransjen for å øke interessen for, og bruken av sjømat.

Konkurransen gjennomføres i år torsdag 24. september under A La Carte Messen i Grieghallen.

 

Er du glad i en utfordring og synes det er gøy å konkurrere? Da er dette muligheten for deg!

Her får du vist dine ferdigheter og lekt med din kreativitet blant kokkekollegaer fra hele landet.

Send inn oppskrift på din beste hovedrett av Slantevika kveite med bilde, og legg ved CV med nødvendig kontaktinformasjon samt jakkestørrelse.  

Blant de innsendte bidragene vil vi plukke ut de 6 beste kandidatene til konkurransen.

 Påmelding sendes til sjomatkokken@gmail.com senest innen 17.08.15.

 

I konkurransen skal det lages 3 ulike sjømatretter: 2 som fingermat/småretter og 1 hovedrett.

De 2 fingermatrettene må lages på grunnlag av en ”overraskelseskurv”, hvor råvaren presenteres før konkurransen starter. Disse skal anrettes på fat eller små skåler til 12 personer.

Hovedretten skal bestå av 60 % Slantevika kveite og lages i 6 porsjoner. Råvarer utover hovedråvaren tar deltagerne med selv, for øvrig henvises det til gjeldende retningslinjer i Nordiske konkurranseregler.

Deltakerne får 30 minutter til planlegging av fingermatrettene før konkurransestart. Deltagerne starter med 5 minutters intervall og konkurransetid er 3 timer til den første fingermatretten serveres, deretter 30 minutter mellom de neste rettene.

 

Vinneren av Årets Sjømatkokk vil motta en gavesjekk på 15.000.- kroner fra SR-Bank, sammen med heder og ære!

 

Det vil være tilgjengelig standard kjøkkenutstyr under konkurransen, men vi anbefaler deltagerne å ta med nødvendig småutstyr (elektrisk max 220 V).

Arrangørene forbeholder seg retten til å publisere innsendte oppskrifter og bilder som tas i forbindelse med konkurransen.

Når påmeldingsfristen er gått ut, vil deltakerne bli kontaktet så snart utvelgelsen er falt og deltakeravgiften på kr 3500,- (inkludert overnatting på hotell og deltakersamling med felles måltid kvelden før konkurransen) må betales innen avtalt tid for å kunne delta.

Praktisk informasjon blir sendt ut når finalistene er plukket ut.