NM - oppgaven 2015
Forrett:
Skal bestå av minst 60 prosent Ishavsrøye fra Sigerfjord.
Retten skal også inneholde nord norske ferske reker samt TINE Lettrømme fra Nord (kumelk og geitefløte).
Som garnityr skal minst én av grønnsakene gulrot eller blomkål benyttes.
Hovedrett:
Skal bestå av minst 60 prosent storfe entrecôte-kam med bein Gilde ekstra
(produktnummer 433440).
I tillegg skal Gilde kalvtunge være del av retten.
Som garnityr skal minst én av grønnsakene purreløk, nykål eller rødbet benyttes.
Samt minst ett valgfritt TINE produkt.
Dessert:
Her skal sjokoladene Valrhonas nyeste Grand Cru sjokolader av det mørke slaget Illanka 63 prosent (varenummer 9559)
og Biskelia Coverture 34 prosent (varenummer 11387) benyttes sammen med bringebær og pasjonsfrukt fra BAMA.
Råvareliste NM 2015:
Alle deltakere sørger selv for sine råvarer utover hovedråvarene som er oppsatt i oppgaven. Hovedråvarene deles ut på konkurransedagen og med lik mengde til den enkelte deltaker.
Vi ber dere selv kontakte leverandørene for avtale om leveranse av de nødvendige råvarene dere trenger for gjennomføringen, dette utover hovedråvarene og et standard tørrvaresortiment.
På selve arenaen vil nødvendig standard frukt og grønt, meieri og tørrvarer være tilgjengelig.
Sted og dato
Tromsø 16. og 17. september 2015.
Konkurransen gjennomføres i forbindelse med Smak Tromsø Matfestival og Arena Nord Storhusholdningsmesse.
Hoveddommer
Hoveddommer svarer
Eventuelle spørsmål om oppgaven kan rettes skriftlig til hoveddommer.
Alle spørsmål og svar legges åpent ut på NKLs nettside. www.nkl.no
Innsendingsfrist er 15.mai 2015.
NB!
For mer utfyllende informasjon, tidsfrister og innsendelse av ditt bidrag til NM i Kokkekunst, se her:
Konkurranseregler for NM i kokkekunst
Klargjøring av råvarer før konkurransestart
Bedømning av konkurranser i NKLs regi
Skisse over konkurransekjøkken
Skisse over konkurransekjøkken 2
NKL ønsker dere lykke til med forberedelsene!
Også for årets NM i kokkekunst ser vi frem til å motta mange spennende bidrag fra dere.