Nyheter fra NKL
18.05.15
Skriv ut

Ny frist for innsendelse av oppgaven til NM i Kokkekunst

Ettersom flere har etterlyst litt lengre tid på innsendelse av oppgaven, er fristien nå utvidet til 8. juni 2015. Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Troms ønsker velkommen til NM i Kokkekunst. Konkurransen er i år lagt til Tromsø 16. og 17.september. Vinner av konkurransen er Norges representant i nordisk mesterskap neste år.

 

NM - oppgaven 2015

 

Forrett:

Skal bestå av minst 60 prosent Ishavsrøye fra Sigerfjord.

Retten skal også inneholde nord norske ferske reker samt TINE Lettrømme fra Nord (kumelk og geitefløte).

Som garnityr skal minst én av grønnsakene gulrot eller blomkål benyttes.

 

Hovedrett:

Skal bestå av minst 60 prosent storfe entrecôte-kam med bein Gilde ekstra

(produktnummer 433440).  

I tillegg skal Gilde kalvtunge være del av retten.

Som garnityr skal minst én av grønnsakene purreløk, nykål eller rødbet benyttes.

Samt minst ett valgfritt TINE produkt.

 

Dessert:

Her skal sjokoladene Valrhonas nyeste Grand Cru sjokolader av det mørke slaget Illanka 63 prosent (varenummer 9559)  

og Biskelia Coverture 34 prosent (varenummer 11387) benyttes sammen med bringebær og pasjonsfrukt fra BAMA.

 

 

Råvareliste NM 2015:

 

Alle deltakere sørger selv for sine råvarer utover hovedråvarene som er oppsatt i oppgaven. Hovedråvarene deles ut på  konkurransedagen og med lik mengde til den enkelte deltaker.

 

Vi ber dere selv kontakte leverandørene for avtale om leveranse av de nødvendige råvarene dere trenger for gjennomføringen, dette utover hovedråvarene og et standard tørrvaresortiment.

 

På selve arenaen vil nødvendig standard frukt og grønt, meieri og tørrvarer være tilgjengelig.

 

Sted og dato

Tromsø 16. og 17. september 2015.

Konkurransen gjennomføres i forbindelse med Smak Tromsø Matfestival og Arena Nord Storhusholdningsmesse.

 

Hoveddommer

Informasjon kommer snart.

 

Hoveddommer svarer

Eventuelle spørsmål om oppgaven kan rettes skriftlig til hoveddommer.

Alle spørsmål og svar legges åpent ut på NKLs nettside. www.nkl.no

Innsendingsfrist er 15.mai 2015.

 

NB!

For mer utfyllende informasjon, tidsfrister og innsendelse av ditt bidrag til NM i Kokkekunst, se her:

 

Klikk for mer informasjon

 

Konkurranseregler for NM i kokkekunst

Klargjøring av råvarer før konkurransestart

Bedømning av konkurranser i NKLs regi

Skisse over konkurransekjøkken

Skisse over konkurransekjøkken 2

Teknisk utstyr

Småutstyr

Uniformering 

 

 

NKL ønsker dere lykke til med forberedelsene!

Også for årets NM i kokkekunst ser vi frem til å motta mange spennende bidrag fra dere.