Vinnere Norgescup 2015
Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Rogaland og våre trofaste sponsorer ønsker å gratulere alle lag og lagledere for flott innsats.
Norgescup er noe av det aller kjekkeste vi holder på med sier Oldermann i KM Rogaland, Anita Løyning, mens hun og resten av dugnadsgjengen i lauget har jobbet dugnad siden torsdag morgen for å få alt på plass. Mye skal ordnes og det er et stort løft for lauget vårt, sier Løyning og berømmer alle for god innsats.
Fredag kjempet 20 kokkelang og åtte servitørlag om de seks finaleplassene for hhv kokk- og servitørlærlinger.
Hoveddommer for kokk, Christian Andrè Pettersen er imponert over arbeidsviljen og arbeidsinnsatsen som alle lag har vist. – Det har vært to kjekke dager, sier Pettersen.
- Så er jeg selvsagt stolt over lærlingene mine som tok seieren hjem til Spiseriet. Mange undres nok over at jeg som hoveddommer stakk av med seieren. Men, som hoveddommer gir jeg ikke poeng. Poengene blir gitt av smaks- og plassdommerne, så regnes poengene om til en gjennomsnitt hvor laget med mest poeng vinner, legger Pettersen til.
Vinnere kokkefag:
1. plass:
Spiseriet (Stavanger) Arja Pedersen, Kim Iamram og lagleder Andre Slettvoll.
2. plass:
Color Line Fantasy (Vestfold KM) med Marius Frostad Skundberg, Mari Strand og lagleder Marius Magnesen.
3. plass:
Alvøparken/Norsk Sjømatsenter (Bergen) med Camilla Engstrøm, Fillip K Berg og lagleder Tina Pedersen.
Vinnere servitørfag:
1. plass:
Brasserie France (Oslo) med Frida Willard Bjørkvold, Mathias Toresen og
lagleder Marianne Myhre Sundal
2. plass:
Statholdergaarden (Oslo)med Bjarki Dagur Magnusson, Henrik Bøe og lagleder Maiken Løkke.
3. plass:
To Rom og Kjøkken (Trondheim) med Madelen Novik Woje, Joakim Stokke og
lagleder Thora K Knutsdottir.
Vinnerne av Norgescup 2015 vil presentere Norge i Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim til våren.
Dommere kokk:
Christian André Pettersen var hoveddommer, og med seg i dommerpanelet hadde han fem smaksdommere og fire plassdommere. Plassdommerne sjekker at alt går riktig for seg på kjøkkenet som arbeidsteknikk, svinn og hygiene.
Smaksdommere:
Håvard Ravn Larsen
Tommy Raanti
Arnt Skjerve
Rune Larsen
Per Mandrup
Plassdommere:
Trude Norevik
Anette Gjestad
Audun Aase
Dommere servitør:
Hoveddommer:
Signe Rødjan Jensen
Dommere:
Xavier Fjeldheim Goursaud
Pål Gøran Stolt- Larsen Pettersen
Frode Myklevik
Monica Kålås
Litt om Norgescup
Norgescup er et mesterskap for lærlinger innen kokk- og servitørfag. Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i finalerundene.
23 laug kan stille med lag til Norgescup. Laug som har mer enn 13 lag eller flere påmeldt til regional konkurranse kan stille med to lag. Hvert lag består av to personer pluss lagleder.
Cupen ble først arrangert i 1989. Med unntak av i 1990 er samtlige finalerunder blitt avholdt i Stavanger. Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende og tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen.
Vinnerne kvalifiseres automatisk til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger.
Bildetekst:
Glade kokkeveinnere av Norgescup 2015.