Norges beste kokk og servitør er kåret
Parallelt med NM i Kokkekunst gikk NM for servitører av stabelen og Thomas Pedersen fra Le Benjamin i Oslo er landets beste servitør.
Andre plass kokk gikk til Kåre - André Hjartholm fra Masfjorden som arbeider for Brygga 11 på Stord mens tredjeplassen gikk til Reneé B. Fagerhøi fra Trondheim som arbeider hos Kalas og Canasta i Trondheim.
Andre plass servitør gikk til Thora Karen Knudsdottir fra To rom og Kjøkken i Trondheim mens tredjeplassen gikk til Rolf Wenestad fra Oslo Militære Samfund.
Ingen trakterte årets utvalgte NM-råvarer bedre enn Christian André Pettersen som derved blir Norges kandidat til Nordisk mesterskap i Danmark i juni neste år.
I 2011 sikret Pettersen seg tittelen NM i Kokkekunst før han det påfølgende året tok seieren «Nordic Chef of the Year» i det Nordiske mesterskapet. I tillegg har Pettersen konkurranseerfaring fra Det norske junior-kokkelandslaget. Som vinner av NM i Kokkekunst sikret Pettersen seg nok en Kongepokal, seier og berømmelse for sine kokkefaglige ferdigheter.
Årets hovedråvarer til forretten var brosme, St. Kristina Skinke fra Gilde i kombinasjon med Romanesco eller rødbet. Til hovedrett skulle Gilde Edelgrisribbe fra Innherred kombineres med ett Tine-produkt samt en av følgende grønnsaker; Rød «Grønnkål», aspargesbønner og hvit nepe med gress.
Det søte punktum i menyen skulle tilberedes på Norske plommer og Valrhona Dulcey sjokolade.
Hoveddommer kokk Dennis Rafin fra Danmark er imponert over nivået NM-deltakerne viste. Det er et høyt nivå på åres NM-finalister. – Jeg er imponert over hva NKL og Trondheim KM med Svein Magnus Gjønvik i spissen har fått til, sier Rafin. Dyktige kokker, flotte norske råvarer og godt tilrettelagt konkurranse, må gi gode resultater, legger en tydelig stolt hoveddommer Rafin til.