- Det er dyktige finalister, uttatt etter strenge kriterier, understreker Kristine H. Hartviksen, President i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), ansvarlig for konkurransen. Den praktiske tilretteleggingen av arrangementet er lagt til Trondheim Kokkenes Mesterlaug.
Flere av de unge deltakerne har deltatt på NM i Kokkekunst tidligere. I 2011 sikret Christian André Pettersen seg tittelen NM i Kokkekunst før han det påfølgende året tok seieren «Nordic Chef of the Year» i det Nordiske mesterskapet. I år er han igjen klar for konkurranse.
I tillegg til Kongepokal og stor oppmerksomhet får vinneren representere Norge i Nordisk mesterskap i Danmark neste år.
Årets hoveddommer er Dennis Rafn fra Danmark. Med i juryen får han Jørn Lie, Espen Vesterdal Larsen, Atle Lura, Håvard Ravn Larsen, Anne Dorthe M. Ask og Jan Kåre Johansen.
Med utgangspunkt i følgende retningslinjer har de 12 NM-finalistene tilberedt sin meny og satt sitt preg på rettene.
Forrett
Hovedråvare:
Skal bestå av minst 60 prosent Brosme.
Sjøkreps og St. Kristina skinke fra Gilde.
Samt en av følgende grønnsaker: Romanesco eller rødbet.
Hovedrett
Hovedråvare:
Skal bestå av minst 60 prosent Gilde Edelgrisribbe fra Innherred.
I tillegg skal det være ett Tine-produkt som del av retten.
Samt en av følgende grønnsaker: Rød «Grønnkål», aspargesbønner og hvit nepe med gress.
Dessert
Hovedråvare:
Norske plommer og Valrhona Dulcey sjokolade.
Sted og dato
Trondheim tirsdag 23. og onsdag den 24. september 2014.
Konkurransen gjennomføres under storhusholdningsmessen MENY 2014 i Trondheim Spektrum.
Årets 12 NM-deltakere er:
Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal, arbeider hos Restaurant Bagatelle, Oslo
Christian André Pettersen fra Bodø, arbeider hos Spiseriet i Konserthuset, Stavanger
Reneé B. Fagerhøi fra Trondheim, arbeider hos Kalas og Canasta, Trondheim
Odd Ivar Haglund fra Hole, arbeider hos Brasseriet Fengselet, Hønefoss
Are Lied Nordtvedt fra Lillestrøm, arbeider for Brasserie Blanche, Oslo
Kristin Skogen fra Rissa, arbeider for To rom og kjøkken, Trondheim
Aleksander Aurstad Olsen fra Trondheim, arbeider for Kulinarisk Akademi, Oslo
Kåre - André Hjartholm fra Masfjorden, arbeider for Brygga 11, Stord
Raymond Haga Grimstad fra Bergen, arbeider for Søtt og Salt, Bergen
Andreas R. Wold fra Asker, arbeider for Feinschmecker, Oslo
Richard Eide Sundal, arbeider hos Quality Hotel Expo, Oslo
Sivert Hasund fra Ulsteinvik, arbeider for Kulinarisk Akademi, Oslo
Bildetekst:
NM finalist Christian André Pettersen og medhjelper Arja Pedersen ser frem til årets NM i Kokkekunst.