Nyheter fra NKL
08.09.14

Årets sjømatkokk 2014

Odd Ivar Jørgensen, som til daglig jobber på Rica Nidelven Hotel i Trondheim stakk av med seieren i den nasjonale kåringen av «Årets Sjømatkokk 2014». Finalistene fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer hvorav kongekrabbe og tørrfisk var hoved-råvarene som de skulle komponere 2 fingermatretter av til 12 personer. I tillegg til dette måtte de lage en hovedrett på Lange på grunnlag av tidligere innsendt meny.

Konkurransen bar preg av meget høyt nivå blant deltagerne, men Odd Ivar ble til slutt kåret som vinner av en enstemmig jury etter å ha løste oppgavene på en utmerket måte og meget gode smaker på alle rettene.
På andre plass kom Sondre Bruvik Ellingstad som til daglig jobber på Lucullus Restaurant i Bergen.
Den nasjonale kokkekonkurransen «Årets Sjømatkokk» arrangeres av Norsk Sjømatsenter og Bergen Kokkenes Mesterlaug, med gode samarbeidspartnere.
Konkurransen ble avviklet i Norsk Sjømatsenter sine lokaler på Fisketorget i Bergen.
   
Vinneren mottok en gavesjekk fra SR-Bank pålydende kr 10.000,-, sølvbestikk fra Theodor Olsen Sølvverksted, kokkekniv fra Famosa og utdanning stipend for et studieopphold på 6 uker på en av Skandinavias beste restauranter gitt av Hordaland fylkeskommune, og finansiert av EU sitt Leonardo da Vinci mobilitetsprogram.
 
Årets deltagere:
•         Odd Ivar Jørgensen- Rica Nidelven Hotell, Trondheim
•         Sondre Bruvik Ellingstad – Lucullus (Neptun Restauranter), Bergen
•         Jan-Erik Hauge – Tango Bar og Kjøkken, Stavanger
•         Bjørnar Vangen Bakklund – Bryggerikaia, Bodø
 
Dommere:
Hoveddommer: Adam Schive Bjerck – Landslagskokk og partner i Adams Matkasse
Smaksdommer: Anders Isager – Norsk Sjømatsenter
Smaksdommer: Kristine Øvrebø – Bergen kokkenes Mesterlaug
Plassdommer: Erich Heigl – Bergen kokkenes Mesterlaug
Plassdommer: Ona Cecilia Totland – Bergen kokkenes Mesterlaug

 

Kontaktpersoner:
Norsk Sjømatsenter: Anders Isager    M: 900 24 859    E: anders@sjomat.no
Vinneren: Odd Ivar Jørgensen         M: 99 43 70 21 E: oijorgensen@gmail.com