Årets sjømatkokk 2014
Konkurransen bar preg av meget høyt nivå blant deltagerne, men Odd Ivar ble til slutt kåret som vinner av en enstemmig jury etter å ha løste oppgavene på en utmerket måte og meget gode smaker på alle rettene.
På andre plass kom Sondre Bruvik Ellingstad som til daglig jobber på Lucullus Restaurant i Bergen.
Den nasjonale kokkekonkurransen «Årets Sjømatkokk» arrangeres av Norsk Sjømatsenter og Bergen Kokkenes Mesterlaug, med gode samarbeidspartnere.
Konkurransen ble avviklet i Norsk Sjømatsenter sine lokaler på Fisketorget i Bergen.
Vinneren mottok en gavesjekk fra SR-Bank pålydende kr 10.000,-, sølvbestikk fra Theodor Olsen Sølvverksted, kokkekniv fra Famosa og utdanning stipend for et studieopphold på 6 uker på en av Skandinavias beste restauranter gitt av Hordaland fylkeskommune, og finansiert av EU sitt Leonardo da Vinci mobilitetsprogram.
Årets deltagere:
• Odd Ivar Jørgensen- Rica Nidelven Hotell, Trondheim
• Sondre Bruvik Ellingstad – Lucullus (Neptun Restauranter), Bergen
• Jan-Erik Hauge – Tango Bar og Kjøkken, Stavanger
• Bjørnar Vangen Bakklund – Bryggerikaia, Bodø
Dommere:
Hoveddommer: Adam Schive Bjerck – Landslagskokk og partner i Adams Matkasse
Smaksdommer: Anders Isager – Norsk Sjømatsenter
Smaksdommer: Kristine Øvrebø – Bergen kokkenes Mesterlaug
Plassdommer: Erich Heigl – Bergen kokkenes Mesterlaug
Plassdommer: Ona Cecilia Totland – Bergen kokkenes Mesterlaug
Kontaktpersoner:
Norsk Sjømatsenter: Anders Isager M: 900 24 859 E: anders@sjomat.no
Vinneren: Odd Ivar Jørgensen M: 99 43 70 21 E: oijorgensen@gmail.com