Nyheter fra NKL
06.07.14
Skriv ut

Gull til Christopher Davidsen og Christer Rødseth

Gull til Christopher Davidsen i Global Chef Challenge

 

Jubelen stod i taket på Jåttå vgs. i går kveld da det ble klart at det var Norge som nok en gang stakk av med seieren og kan nå smykke seg med tittelen verdensmester i kokkekunst.

 

Dette er veldig stort uttaler en rørt Davidsen og retter samtidig en stor takk til assistenten Christer Rødseth, familie og kokkevenner som har støttet meg frem til seieren.  I tillegg ble det seier på hjemmebane, og dette betyr utrolig mye for meg.

 

 Andreplassen gikk til USA mens Hong Kong kom på tredjeplass.

 

Per Mandrup fra Danmark var en av dommerne under konkurransen, og han er full av lovord om det norske teamet. Det er ett uttrykk  som oppsummerer deres innsats «all in». – Jeg ser den samme tendensen i de andre nordiske landene. Når de har bestemt seg for å konkurrere går de inn med fult fokus. Det trener og arbeider svært systematisk frem mot konkurransen og under konkurransen er ingenting overlatt til tilfeldighetene. - Det er denne systematikken i kombinasjon med kokkefaglige teknikker og gode smaker som førte Davidsen og Rødseth øverst på pallen i Global Chef Challene, sier Mandrup.

 

Kristine H. Hartviksen, president i Norges Kokkemesteres Landsforening er også stolt. Norge var vertskap for verdenskongressen for kokker i Stavanger 2.-5. juli. At vi og at vi tok gull på hjemmebane  er en stor seier for oss og en flott avslutning på kongressen,  legger en tydelig stolt Hartviksen til.

 

 

 

 

Se også innslag fra NRK fra selve konkurransen.

 

 

Innslaget starter etter ca 2 minutter.

 

http://tv.nrk.no/serie/http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-rogaland/DKRO99070314/03-07-2014#t=4m17s

 

 Christopher Davidsen

Christopher Davidsen (Foto: Tom Haga)