Nyheter fra NKL
19.06.14
Skriv ut

Årets Sjømatkokk 2014

Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norsk Sjømatsenter har gleden av å invitere til Årets Sjømatkokk 2014.

Konkurransen arrangeres i år for tolvte gang og er en viktig del av vår satsning på å inspirere både publikum og bransjen for å øke interessen for, og bruken av sjømat. Konkurransen gjennomføres i år på Norsk Sjømatsenter lørdag 6. September på torget i Bergen samtidig som Bergen Matfestival.

 Sjømat

 

Er du glad i en utfordring og synes det er gøy å konkurrere? Da er dette muligheten for deg!

Her får du vist dine ferdigheter og lekt med din kreativitet blant kokkekollegaer fra hele landet.

Send inn oppskrift på din beste hovedrett av lange, med bilde, og legg ved CV med nødvendig kontaktinformasjon samt jakkestørrelse.  

Blant de innsendte bidragene vil vi plukke ut kandidater til konkurransen.

Påmelding sendes til kjetil.jensen@bkk.no senest innen 15.08.14.

 

I konkurransen skal det lages 3 ulike sjømatretter; 2 som fingermat og 1 hovedrett.

Hovedretten skal bestå av 60% lange og lages i 6 porsjoner. Råvarer utover hovedråvare tar deltagerne selv, for øvrig henvises det gjeldende retningslinjer i Nordiske konkurranseregler.
Tema for de 2 fingermatrettene vil være ”mystery basket” hvor råvaren presenteres før konkurransen starter. Disse skal anrettes på fat eller små skåler til 12 personer.

Deltakerne får 30 minutter til planlegging av fingermatrettene før konkurransestart. Deltagerne starter med 5 minutters intervall og konkurransetid er 3 timer til den første fingermatretten serveres, deretter 30 minutter mellom de neste rettene.

 

Vinneren av Årets Sjømatkokk får 10.000.- kroner, sammen med heder og ære!

Premien besørges av SR-Bank.

 

Det vil være tilgjengelig standard kjøkkenutstyr under konkurransen, men vi anbefaler deltagerne å ta med nødvendig småutstyr (elektrisk max 220 V).

Arrangørene forbeholder seg retten til å publisere innsendte oppskrifter og bilder som tas i forbindelse med konkurransen.

Når påmeldingsfristen er gått ut, vil deltakerne bli kontaktet så snart utvelgelsen er falt og deltakeravgiften på kr 3500,- (inkludert overnatting på hotell og deltakersamling med felles måltid kvelden før konkurransen) må betales innen avtalt tid for å kunne delta.

Praktisk informasjon blir sendt ut når finalistene er plukket ut.

 Logo Norsk Sjømatsenter                              Logo Bergen Kokkenes Mesterlaug