Alle kokker med arbeidssted i Nord-Norge og Svalbard, samt Hurtigruten inviteres til å delta i det 14. arktiske mesterskap for kokker.
Arktisk Kokk 2013, Nicklas Buus Nielsen Foto: Vidar Dons Lindrupsen
Som tidligere skal det komponeres og tilberedes en treretters meny ut fra følgende hovedråvarer:
Forrett: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy fra Kjærringøy Gård.
Hovedrett: Ferdig vannet klippfiskloins med skinn fra Halvors, gulløye og fjellmandel.
Dessert: Tindved, solbær, Valrhona Caraïbe 66 %.
Menyen komponeres og sendes inn på eget ark. En anonym komité vil ha ansvaret for å plukke ut de 6 finalistene ut fra innsendte menyer.
Hvem som får delta i selve finalen vil være klart 4.juli 2014.
Påmeldingsfrist 22. juni 2014 kl. 24:00.
For fullstendig råvareliste og detaljer, gå til link http://www.reiselivinord.no/wp-content/uploads/2014/06/Invitasjon_Arktis...