Nyheter fra NKL
15.05.14
Skriv ut

Sildepris til Kokkelandslaget

“Sildemisjonær” Jostein Medhus mottok 14. mai Norges Sildesalgslags Markedspris 2014 på vegne av seg selv og Kokkelandslaget. –Veldig stas, syns landslagsmanageren.

Mens andre sildenasjoner har stolte tradisjoner når det gjelder å servere sild både hjemme og ute på spisesteder, har vi i Norge lenge hatt en stemoderlig behandling av dette råstoffet. Men i de siste årene har sild endelig begynt å bli mer synlig på menyen.

 

“Én av dem har iherdig jobbet for å sette sild på menyen, og som har drevet «misjonsvirksomhet» for at sild skal bli verdsatt høyere, er Jostein Medhus, manager på kokkelandslaget. Fagpersonen Jostein er mannen å snakke med om kulinariske utfordringer og gastronomi. Har har rik erfaring fra toppkjøkken i Oslo, Zürich og Straen Fiskerestaurant I Stavanger der han viste at han kan og vet mer om bruk av sild enn de fleste.

 

Men Medhus står ikke alene. Norske kokker har fått øynene opp for sild. På vegne av de norske kokkene får han og Kokkelandslaget derfor tildelt årets Markedspris for den innsats som er gjort for at sild skal få sin rettmessige plass på bordet i Norge.”

 

Sildelagets Markedspris ble opprettet I 1995. Laget er førstehåndsomsetter av sild, makrell og annen pelagisk fisk. Prisstatuetten tildeles personer, institusjoner eller andre som har gjort en særlig innsats for næringen.

 

Foto: Tom Haga.