Nyheter fra NKL
03.04.14
Skriv ut

Maaemo første norske blandt verdens beste

Danske Noma er tilbake i toppen på listen over verdens beste restauranter, mens Maaemo er første norske restaurant i dette eksklusive selskapet.

Maemo

Foto: Jimmy Linus

 

Noma i København klarte å erobre tilbake førsteplassen fra spanske El Cellar de Can Roca, som ble plassert i toppen av, «The world’s best restaurants»-listen i fjor. Dette er fjerde gangen på de siste fem årene at Noma rankes som verdens beste restaurant.  Hyggelig er det også at vi i år for første gang finner en norsk restaurant blant topp 100 - nemlig Maaemo i Oslo på 79. plass.  "Vi er beæret over å debutere på listen blant de 100 beste restaurantene i verden, og vil fortsette å arbeide hardt for å utvikle oss og å gjøre våre gjester fornøyd også i tiden som kommer. En stor takk til teamet her på Maaemo for den innsatsen som legges ned", sier kjøkkensjef og medeier i Maaemo, Esben Holmboe Bang til Horecanytt.

Det er tilsammen seks nordiske restauranter på listen og den nest beste var igjen restauranten Fäviken i Järpen i Sverige, som denne gang ble nummer 19.  Du finner hele listen her.

 

 

Noma Kjøbenhavn

Foto: Colorbox.com