Nyheter fra NKL
07.05.14
Skriv ut

NM i Klippfisk 2014 - Råvarer er klare

Det inviteres på nytt til NM i klippfisk i uke 35 i forbindelse med Den Norske Matfestivalen i Ålesund 27.-23. august 2014.

Klippfisk

Kilde: VRI Møre og Romsdal

 

Regler for konkurransen er som følger:

 

Det skal produseres forrett - hovedrett og dessert til 12 personer. I forrett og hovedrett skal hovedråvaren være klippfisk. Uvannet hel klippfisk blir utlevert/sendt til deltaker i god tid. Tilsendt klippfisk er beregnet til øving og konkurranse.

 

Du som er deltaker har fagbrev og er norsk statsborger. Du kan ha med deg medhjelper. Hjelperen skal være lærling på kontrakt. Klassisk uniformert. Utgifter for deltaker og medhjelper i forbindelse med reise må dekkes selv. Opphold dekkes av Den Norske Matfestivalen dersom det er behov for det og etter avtale. Råvarer som skal brukes i konkurransen (utenom klippfisk) dekkes av arrangør og er å finne på arenaen.

Råvarer (utenom klippfisk) til øving må du dekke selv.

 

Råvarelisten er offentliggjort og er som følger:

 

Forrett:

Skal bestå av minst 60% klippfisk Kamskjell og coppaskinke fra Tind
Samt en av følgende grønnsaker: blomkål eller jordskokk

 

Hovedrett:

Skal óg bestå av minst 60 % klippfisk
Samt en av følgende grønnsaker: spisskål, rødbete og persillerot

 

Dessert:

Hovedråvare er moreller og blåbær
I tillegg skal tjukkmjølk fra Rørosmeieriet benyttes

 

Menyer må være anonymisert og innsendt/poststemplet senest 14. juni 2014.

Offentliggjøring av deltakere ultimo juni.

 

Ansvarlige for arrangementet er  Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal og Den Norske Matfestivalen.