Nyheter fra NKL
23.03.14
Skriv ut

Verdig avslutning på Norges kokkemesteres Landsforening sitt landsmøte

Under lørdagens landsmøteavslutning i Norges Kokkemesteres Landsforening ble det en høytidlig kveld på banketten med utdeling av to høythengende hederstegn. Både Andrè Engh gullnål og æresmedlemsskap.

Andrè Engh gullnål til Tom Victor Gausdal
Det vrimler av elitekokker i den norske kokkestanden. De har én ting felles: En faglig plattform og klassisk skolering som har ført dem helt til toppen både her hjemme og internasjonalt. For øvrig er de like ulike som du og jeg: Innadvendte, mumlende, avvisende, stressede, stressende, eller: høylytte, avslappede, inkluderende og godlynte. 

I et godt kjøkken er det plass til dem alle. Men når vi skal vise fram verdige kokkerepresentanter og faget vårt for omverden og publikum, er det lettere å spille på de likandes typene; og la de sinteste bli igjen hjemme og bråke på eget kjøkken.

Årets mottaker av vår gjeveste pris, André Enghs gullnål, har ikke fått æren alene på grunn av væremåte og sjarm. Men begge deler har gjort det enda enklere å peke ut årets vinner, en faglig hedersmann som både er et kokkefyrtårn og en positiv lederfigur. Vi gratulerer!

 

Svein Magnus Gjønvik utnevnt til æresmedlem i Norges Kokkemesteres Landsforening
Alle etablerte og velfungerende organisasjoner har sine ildsjeler. Disse overlever på brennende engasjement og en evig streben etter å nå nye mål. NKL ville ikke rundet sine seksti levedyktige år uten dem. Noen av dem er risset inn for alltid i listen over Æresmedlemmer. I dag føyer vi til et nytt, verdig medlem.

Utenforstående kan ofte undres over hva som driver dem; hvor henter de energien fra, hvordan får de gnisten til å vare? Går de aldri trøtte?

Vårt nye æresmedlem oppfyller alle disse kriteriene, og enda noen. Vi gratulerer!