Nyheter fra NKL
22.03.14
Skriv ut

Årets lærebedrift og Årets kjøkkensjef

Under landslagslunsjen som ble holdt på Operaen,Oslo,under Norges kokkemesteres landsforening sitt årsmøte ble utmerkelsene Årets lærebedrift og Årets kjøkkensjef delt ut. I tillegg ble Paul Schaltenbrands Legat delt ut og tidligere landslagskaptein Geir Magnus Svae ble også takket for sin innsats.

Årets kjøkkensjef 2013
Trude Norevik ble Årets kjøkkensjef 2013
Hun er; faglig sterk, uredd, har stort pågangsmot, gjennomføringsevne, er sitt ansvar bevist og leverer alltid over forventet.
Hennes interesse for faget kom gjennom en ekstrajobb i en kjøttforretning. Det var her det hele startet. Engasjementet for faget og gleden over gode råvarer.
Hun er et godt eksempel, en rollemodell, for at kvinner kan «stå lenge i faget» og kombinere faglig arbeid av høy kvalitet parallelt med rollen som småbarnsmor. Stikkord er vilje, lyst, fleksibilitet og tilrettelegging.

 

Årets lærebedrift
Årets lærebedrift 2013 ble tildelt Statholdergaarden. De har mottatt denne prisen tidligere og har vel med det nok en gang befestet seg som en solid bedrift som ivaretar sine lærlinger på en utmerket måte. Både det faglige, men ikke minst på det medmenneskelige plan.


Paul Schaltenbrands Legat

I år ble legatet tildelt Mary Ann Skjeie, en ung Stavanger-jente med klare utviklingsmål.
Hun er medlem på Det norske junior-kokkelandslaget.  Vedkommende har mottatt hederstegnet Cordon Bleu for sin og lagets innsats under OL i Erfurt i 2012. En innsats som stod til sølv sammenlagt. Hun har allerede to fagbrev. Et utdanningsløp som anbefales på det varmeste. Her forenes det beste fra to disipliner som kandidaten beskriver som «kokkefart» og konditorens nøyaktighet.