Nyheter fra NKL
22.03.14
Skriv ut

Årets oldermann og Årets Fårete laug

Under fredagens sammenkomst under Landmøtet for Norges Kokkemesteres landsforening ble utmerkelsene Årets Oldermann og Årets Fårete laug delt ut.

 

Årets oldermann også kjent som Evergood prisen gikk i år til oldermann i Kokkenes Mesterlaug Rogaland, Anita Løyning.
Som medlem i et Kokkemesterlaug må man være med å yte litt ekstra og ta et tak for å fremme faget vårt på best mulig måte.
Noen laugsmedlemmer både sees og høres langt oftere enn andre. I tillegg har de en finger med i spillet på de aller fleste av laugets mange og varierte oppgaver i løpet av året. Det være seg nasjonalt og internasjonalt engasjement.  Årets Oldermann er det vi på godt norsk beskriver som – en skikkelig «doer». 

 

Årets Fårete laug
I 2013 var ingen laug mer «fårete» enn Kokkenes Mesterlaug Oslo som i samarbeid med Hundsund ungdomsskole og Rosenvilde vgs. for gjennomføring av Fårikålens Festdag.

En felles utfordring for vårt fag er rekruttering og i år ble Fårikålens Festdag benyttet til å fremme vårt fag. Mat er alltid en god inngang til å skape engasjement og det å hekte på litt ekstra om norske mattradisjoner og ikke minst ha presentasjon av vårt fag på samtidig er en god løsning.

Årets Fårete laug tok Fårikålen på alvor. I alt deltok 40 elever, 2 laugsmedlemmer og 4 lærere på gjennomføringen og det ble sendt ut 50 invitasjoner til gjester.