Nyheter fra NKL
05.03.14
Skriv ut

Food`n Fun - Reykjavik matfestival

For 13 gang ble den Islandske Food & Fun festivalen avholdt 26. februar - 2.mars. Festivalen samler anerkjente kokker fra hele verden som hospiterer på noen av Islands beste restauranter.

I år var det 18 ulike restauranter i Reykjavik som hadde gjestekokker fra Italia,USA, Danmark, Finland, Spania, Storbritania og Norge. Fra Norge var Sven Erik Renaa og Fredrik Log som gjestekokker på VOX og Ronny Kolvik som var gjestekokk på Kopar.

Alle kokkene komponerer sine egne menyer som skal bestå av Islandske råvarer og ingredienser og det er kun en meny som restaurantene tilbyr under festivalen. Det er 5 retter til lik pris og restaurantene har også sin egen Food and Fun cocktail som de tilbyr. Menyene koster 7.990 ISK uten drikke og 15.980 ISK med.
I tillegg til dette har festivalen egne juryer, fra inn og utland, som spiser seg gjennom alle menyene for å plukke ut de tre gjestekokkene som skal konkurrere mot hverandre på lørdag. En av de som ble plukket ut i år var Sven Erik. Konkurransen fant sted på Harpa. Harpa er det nye konserthuset på Island som ble åpnet i mai 2011. I tillegg var det matmarked, Bondens Marked, på samme sted både lørdag og søndag. Og hvem ble Food & Fun Chef The Year 2014 – Sven Erik Renaa. Vi gratulerer så mye!
Restaurantene har godt besøkt under festivalen så om man ønsker å ta turen en gang så anbefaler vi å bestille bord på forhånd. Vi hadde planer om å besøke både VOX og Kopar som hadde norske gjestekokker, men vi var for seint ute og fikk ikke plass på VOX. Under oppholdet fikk vi likevel med oss fire flotte restaurantbesøk.

 

Her er litt om menyen på Grillmarkaðurinn / The Grillmarket som vi besøkte søndag kveld.

 

 

Ristuð hvítlaukssúpa / Roasted Garlic Soup
Með soðnu eggi og grilluðum ostrusveppum
Soft poached egg and grilled oyster mushrooms


Reykt rauðrófa og grafinn lax í salati / Smoked beet and cured salmon salad
Nípumauk og ristuð sesamfræ
 Parsnip puree and toasted sesame

 


Steiktur hörpudiskur / Roasted scallop
Ristaðar möndlur og brúnað smjör Toasted almond and browned butter

 


Grillaður lambahryggur / Grilled fillet of lamb
Eggaldinmauk og kjúklingabauna Panissa Eggplant puree and chickpea Panissa

 

Súkkulaði Panna Cotta / Chocolate panna cotta
Flaueliskaka og kryddaðar pekan hnetur Red velvet cake, spiced pecans

 

For å lese mer om festivalen se her

 

Tekst/foto: Siv Støfringstøl