Nyheter fra NKL
22.01.14
Skriv ut

Redefinert luksus i Sogn og Fjordane

Fra gammelt av har Sogn og Fjordane vært en luksusdestinasjon for folk på kontinentet, men nå er det ikke engelske lakselorder og tysk adel som er målgruppen. Nå selges en form for redefinert luksus fra vårt fremste fjordfylke.

 

Bilde: Steinar Sørli, Christel Eide og Yngve Brakstad. Foto: Innovasjon Norge

 

- Dagens luksus er unike opplevelser, der de reisende ønsker noe helt spesielt utenom allfarvei. Luksus er å gi gjestende et tilstedeværende vertskap og å involvere dem i vårt dagligliv og våre historier, sier Steinar Sørli ved Åmot Operagard.

Han tilbyr sine gjester aktiviteter som ikke finnes noe annet sted i verden. – De som kommer hit kan for eksempel bli guidet til en veiløs gård der vi lager god mat. Vi kan vise dem alle de 26 fossefallene ved Gaularvassdraget. Da lager vi en eksklusiv og hjemmelaget lunsj som vi nyter ved elven, hvis dette passer for våre reisende, sier Sørli.

 

Under Grüne Woche i Berlin skal Steinar Sørli fra Åmot Operagard i Bygstad dele litt av sin filosofi om gjestfrihet. – Jeg vil utfordre næringen til mer helhetlig tenking, både for regioner og landsdeler, ja nasjonalt for den del. Vi må holde samme høye nivå over hele linjen.

- Luksus for våre gjester er å møte oss nordmenn, høre om vårt liv og lære om våre tradisjoner og ha personlige og unike opplevelser. De som kommer er høyt utdannet, de har spist på alle de kule restaurantene, de har reist mye, og vår luksus kan ikke kopieres fordi den er ekte.

Steinar Sørli driver Åmot Operagard sammen med Yngve Brakstad og Christel Eide fra ”Mitt lille kjøkken”.

 

Fra Sogn og Fjordane deltar og Svanøy Røykeri, Gloppen Hotell og Amble Gård. Måltidets Hus koordinerer deltakelsen på Grüne Woche, sammen med Fjord Norge AS, fylkesmennenes landbruksavdelinger i Hordaland, Møre og Romsdal, Rogaland, Sogn og Fjordane og Innovasjon Norge. www.maaltidetshus.no

 

Grüne Woche 17. – 26. januar 2014:
·         Har 400-500.000 besøkende hvert år
·         5000 journalister fra 70 land er ventet til Berlin
·         Norges stand er på 350 kvm og vi deltar for 27. Gang
·         Arrangeres for 79. gang, og er et internasjonalt samlingspunkt for reiseliv, mat og landbruk.