Nyheter fra NKL
27.09.13
Skriv ut

Årets Grønne kokk- konkurransen for alle kokker!

Arrangeres på messen SMAK,Lillestrøm torsdag 6.2.2014 Vi gjentar suksessen med konkurransen Årets Grønne Kokk: Konkurranseoppgaven: • Alle faglærte kokker er velkommen til å delta. • Still et lag med 2 kokker.

Oppgaven er å lage 4 retter til buffet (50 personer) og 2 tallerkenretter (12 personer).

 

En av rettene skal være dessert, valgfritt om det er tallerken rett eller buffet rett.

 

(Buffetrettene må være produksjons- og anretningsvennlig til store buffeter, ca. 300 personer).

Konkurransetiden er 3 timer.

 

Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Grønt og enkelt!

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.  

 

Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug Oslo, Segers, Messen SMAK, BAMA og Opplysningskontoret for frukt og grønt.  

 

Send inn menyforslag elektronisk innen 15. november 2013.

 

En fagjury plukker ut 6 finalelag som skal konkurrere på SMAK torsdag 06.02.14.

 

Råvarekostnader for inntil kr 2000,- dekkes pr finalelag.

 

Se film fra tidligere konkurranser på: http://www.frukt.no/gronne-fakta/film/oppskrifter/   

 

Premiene er:

1. plass: Prisen ”Årets Grønne Kokker” - pokal og gavesjekk på kr. 15.000,-

2. plass: Gavesjekk på kr. 5.000,-

3. plass: Gavesjekk på kr. 3.000,- 

 Alle deltagerne får kokkejakker med navn og logo. 

 

Vil du/dere delta? Har du spørsmål?

Send meny (eller spørsmål) til: Kokkenes Mesterlaug Oslo v/ Brith Bakken brith@briths-matgleder.no eller Opplysningskontoret for frukt og grønt v/ Toril Gulbrandsen toril.gulbrandsen@frukt.no    

 

Sponses av.Bama - Smak - Segers - Kokkenes mesterlaug Oslo.  Web Redaktør KMO: Bjørn Morten Johansen/Epost: bjorn.morten.johansen@lantmannen.com /Mobil: 98288642