Nyheter fra NKL
04.09.13
Skriv ut

Fårikålens fest dag nærmer seg

Hvert år feires Fårikålens Festdag siste torsdag i september. Finn fram gryta, inviter familie eller venner og nyt nasjonalretten! Butikkene bugner av årets ferske lammekjøtt og mange spisesteder har satt fårikål på menyen! I år blir det torsdag 26. september.

faarikaal_logo

Det er NKL og Opplysningskontoret for kjøtt som står for gjennomføringen av Fårikålens festdag.

 

Det langsiktige målet med prosjektet er å videreføre markeringen av Fårikålens Festdag.

Fårikålens Festdag har som målsetning å engasjere alle norske laug.

Laugene bidrar til at ungdom gir kunnskapsformidling til ungdom, om tradisjonsretten fårikål. Fårikålens Festdag skal dessuten markeres i kantiner og alle andre spisesteder nasjonalt.

I tillegg blir et laug utvalgt til å arrangere Fårikål fest for våre nye landsmenn. Det alltid godt mottatt av deltakerene.

 

10 av NKLs laugene arrangerer Fårikål fest for elever fra VK2 klasser og 9. klasser. Disse to trinnene skal ha en halv skoledag sammen innen matfag. VK2 klassene forberede seg på en liten teoridel om lam, det skal være praksis på kjøkken hvor VK2 elevene lærer 9. klassene å lage fårikål. Det dekkes opp til fest, og inviteres gjester. Klassene arbeider sammen med å servere. 

NKLs laug skal engasjere sine medlemsbedrifter til å sette fårikål på menyen torsdag 26. september. Fokuset skal rettes mot restauranter, kantiner og andre typer spisesteder i 2013.

 

For mer informasjon: www.farikal.no