Nyheter fra NKL
22.08.13
Skriv ut

Fredrik Log er landets beste kokk

I år sikret Fredrik Log (22) fra Øvre Vats (Vindafjord) seg den prestisjetunge seieren under årets NM i Kokkekunst 21.-22. august i Ålesund. Log arbeider hos Renaa Restauranter i Stavanger. Andreplassen gitt til Øyvind Bøe Dalelv (24) fra Bodø som arbeider hos Statholdergaarden i Oslo. Tredjeplassen gikk til Reneé B. Fagerhøi (27) fra Nøtterøy og som arbeider ved Kalas & Kanasta i Trondheim.

 

 

Foto: Arnold Hoddevik

 

Kollega og dommer Sven Erik Renaa, er svært tilfreds med seieren. – Jeg er utrolig stolt. Fredrik har arbeidet hardt og målrettet. Dette gikk over all forventning, legger en svært glad Renaa til. Det var høyt nivå under årets NM, og det å stikke av med seieren og Kongepokalen er stort, og jeg er vanvittig stolt, sier Renaa med et stort smil.

 

Interesse rundt årets NM var stor, og mange fant veien til Sparebanken Møre Arena, Matfestivalen og storhusholdningsmessen som gikk parallelt med NM i Kokkekunst.

 

Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal var ansvarlig for praktisk tilrettelegging av arrangementet. Oldermann Johan Nicholaisen rapporterer om en travel, men veldig kjekk periode for lauget under både forberedelsene og gjennomføringen. – Det har vært et stort løft for oss i lauget å få dette i havn. Nå puster vi lettet ut, og er takknemlige for alle positive tilbakemeldinger vi har fått både fra NM-finalistene, dommere, sponsorer og andre kokkevenner, legger Nicholaisen stolt til.

 

Godt kvalifiserte dommere var også fornøyd med nivået til årets NM-finalister. Hoveddommer Conny Andersen, fra Sverige, hadde med seg Jørn Lie, Sven Erik Renaa, Jostein Medhus, Svein Magnus Gjønvik, Atle Lura og Maria Tuff i dommerpanelet. Dommerne smakte seg gjennom tolv tre-retters menyer under de to konkurransedagene.

 

 

Fokus på norske råvarer

Bruk av norske råvarer har alltid stått i fokus i NM-oppgaven. Norge er et godt utstyrt spiskammer. Vi kan fråtse i et vidt spekter av råvarer fra sjø og land til fjord og vidde. Det var mange kreative og spennende innsendte menyer til årets NM i Kokkekunst.

 

NKLs President Kristine H. Hartviksen er strålende fornøyde med årets NM i Kokkekunst. – Det at vi arrangerer NM i Kokkekunst og NM for servitører parallelt, er et løft for bransjen, legger Hartviksen til. Konkurranser en av mange kilder til å markedsføre faget og norske råvarer på.