Nyheter fra NKL
03.07.13
Skriv ut

World Skills Leipzig 2013

I dag gikk startskuddet for konkurransen. Fra Kokkelandslaget deltar Mads Ueland og Kaja Holli.

  

Kaja Sofie Plessl Holli og Mads Ueland er på plass i Leipzig Foto: Tom Haga

 

Det blir travle dager i Leipzig. I fire dager på rad skal det konkurreres. 34 nasjoner er representert. Mads skal tilberede en to-retters meny bestående av hovedrett og dessert hver dag i fire dager på rad. Kaja skal gjennom en rekke  konditorøvelser som sjokoladeskulptur, dessert, «petit four» og porsjonskaker – en øvelse hver dag.

 

I tillegg er tidligere vinner av World Skills og medlem av Kokkelandslaget, Øyvind Bøe Dalelv på plass i Leipzig som «coach» eller «expert» i World Skills terminologi. På telefon fra Leipzig sier Øyvind at det står bra til med Mads og Kaja.  - De har trent godt og stiller godt forberedt, men det er en tøff konkurranse, erindrer Øyvind. I tillegg til å lage mat skal de også ferdigstille meny på engelsk. Og den må være helt korrekt. I alle konkurranseformer på dette nivået, må alt være helt perfekt. Hver minste detalj må på plass.

 

I kulissene i Leipzig er også Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug tilstede. Konkurranser er hans felt, og i Worls Skills er han «chief expert» og bidrar i arrangementskomiteen.

 

Manager for Kokkelandslagene, Jostein Medhus, tenker på sine to landslagskokker i disse dager. – Jeg vet det er en tøff konkurranse, og jeg ønsker Kaja og Mads lykke til.

 

NKL heier på Norge og ønsker de fire norske representantene i Leipzig lykke til med konkurransene!