Disse vil bli Norges neste Bocuse d’Or-kokk
De åtte skal møtes på Torp utenfor Sandefjord i mai til en «stresstest», og der skal igjen fire av kandidatene plukkes ut til finalen i Årets Kokk 2013, som arrangeres i Mathallen i Oslo til høsten.
Ørjan Johannessen og Gunnar Hvarnes har begge representert Norge tidligere, og vunnet medaljer. I tillegg arbeider flere av deltakerne hos tidligere Bocuse d’Or-deltakere og medaljører (Sven Erik Renaa, Tom Victor Gausdal, Bent Stiansen), så dette blir garantert en hard batalje om finaleplassene.
Dessuten har også Adrian Løvold bakgrunn fra Bocuse d’Or som commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or i 2009.
De åtte kandidatene
Dette er de åtte som kjemper om de fire finaleplassene:
Jan Robin Ektvedt, Strand Restaurant
Jan Robin Ektvedt. (Foto: Tom Haga)
Christoffer Davidsen, Renaa Matbaren Trondheim
Christoffer Davidsen. (Foto: Morten Holt)
Gunnar Hvarnes, Spiseriet Stavanger
Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)
Øyvind Bøe Dalelv, Statholdergaarden
Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Tom Haga)
Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss
Odd Ivar Haglund til høyre. (Foto: Peter A. Gjerde)
Alexander Berg, Restaurant Oro
Alexander Ø. Berg. (Foto: Tom Haga)
Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri
Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)
Adrian Løvold
Adrian Løvold i aksjon som commis for Geir Skeie i Bocuse d'Or i Lyon i 2009. (Foto: Morten Holt)
Kilde: www.horecanytt.no