Nyheter fra NKL
10.04.13
Skriv ut

Emil (20) er årets unge kokk

Emil Thorsvik (20) fra Gastronomisk Institutt (GI) er årets kokk under 25 år. Mandag vant han finalen i Masahiro-kokk 2013.

 

Emil Thorsvik (20) stakk av med seieren i Årets unge kokk 2013. Foto: privat

I en pressemelding skriver Leif André Pedersen, som er daglig leder i GI, at 20-åringen tok en klar seier i konkurransen i Oslo mandag. Ifølge Pedersen er den ferske mesterkokken veldig stolt etter å ha vunnet mot åtte andre unge kokker med store ambisjoner.

- Jeg ble glad og overrasket da jeg vant, men målet var jo å vinne. Nå skal jeg bare nyte seieren, så får vi se om det blir mer fremover, sier Thorsvik.

 

I pressemeldingen heter det at han er takknemlig for muligheten GI og ledelsen har gitt ham til å bli med i konkurransen.

- Av dommerne fikk jeg tilbakemelding på at jeg ikke overdrev og leverte ren og pen mat. Dessuten fikk jeg ros for gode smaker. Første rett var lavtemperert fjellørret med røkt tartar med østers og pepperrotkrem, med grønne grønnsaker og smørsaus med smak av hjerteskjell. Kjøttretten var oksekam, en del posjert og en del flatstekt, med variasjon på broccoli og saus med fettet fra pannen, forklarer Thorsvik.

 

Med seg om assistent hadde han Tea Helen Wahl fra Café de France i Stavanger og landslagskokken Morten Rathe som trener. Teamet har lagt ned noen treningstimer på GI i Måltidets Hus i Stavanger.

 

I pressemeldingen skriver Pedersen at Thorsvik er commis på GI. Før det var han lærling på Restaurant Fossekallen og Restaurant Eckbo i Bærum og Oslo. Han er selv en ekte bæring. Etter læretiden jobbet han på Cafe de France før han kom til GI.

Team Masahiro Norge består av dommerne Tom Victor Gausdal, Svein Erik Renaa, Bjørn Svensson, Even Ramsvik, Kjartan Skjelde og Ole Martin Alfsen. Konkurransen er åpen for unge norske kokker og lærlinger under 25 år.

 

Kilde: Stavanger Aftenblad