Nyheter fra NKL
08.03.13
Skriv ut

NM 2013

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) i samarbeid med KM Møre og Romsdal ønsker velkommen til NM i Kokkekunst.

Konkurransen er i år lagt til Ålesund 21. og 22. august.

Vinner av konkurransen er Norges representant i nordisk mesterskap neste år.

Årets NM-oppgave byr på utfordringer, og i NKL ser vi frem til å motta mange bidrag.
Lykke til med forberedelsene!

Mvh
Kristine H. Hartviksen
President i NKL

NM-oppgaven

 

Forrett

skal bestå av minst 60 prosent klippfisk (DYBVIK Gran Reserva rent ryggstykke utvannet i 2 døgn før konkurransestart ).

Norske kamskjell, blåskjell og minst ett valgfritt Tine-produkt.

Som garnityr skal kandidaten bruke minst én av grønnsakene gulrot, norske tomater eller blomkål.

 

Hovedrett

skal bestå av minst 60 prosent svinenakke Gilde Ekstra (med opprinnelse Stange/Nes) og Gilde storfekjake, samt Tine yoghurt naturell. Som garnityr skal brukes minst én av grønnsakene, purre, pepperrot eller rødbeter.

 

Dessert

skal bestå av Valrhona mørk sjokolade og norske epler. I tillegg skal det benyttes Tine ferskost YSTIL fra Haukeli.

 

Sted og dato

Ålesund, 21. og 22. august 2013.

 

Hoveddommer

Conny Andersson, Sverige.

Mail: conny@strandhusen.se

 

Eventuelle spørsmål om oppgaven kan rettes til hoveddommer.

Alle spørsmål og svar legges åpent ut på NKLs nettside. www.nkl.no

Klikk på NM-logo

 

Konkurranseregler for NM i kokkekunst

Klargjøring av råvarer før konkurransestart

Bedømning av konkurranser i NKLs regi

Teknisk utstyr

Småutstyr

Uniformering 

NM-oppgave 2013