Nyheter fra NKL
01.02.13
Skriv ut

Beste fiskerett til Norge i Lyon

Den norske kokken Ørjan Johannessen fikk prisen for beste fiskerett under VM i kokkekunst i Lyon. Han bekrefter dermed for hele verden at Norge er best på fisk.

 

Vinner på sjømat: Beste fiskerett til Ørjan Johannessen i Lyon. Foto: Impuls

 

Det var allikevel en skuffet Europamester som konstaterte at det ikke ble pallplassering i VM i kokkekunst Regjerende europamester i kokkekunst Ørjan Johannessen (27) har imponert matnorge med sine prestasjoner de siste årene. I 2012 gikk han rett til topps i Bocuse d´Or Europe i Brussel og ble samtidig storfavoritt til det som kalles VM i kokkekunst — Bocuse d´Or Lyon som ble arrangert i går.

 

Stor skuffelse

- Vi hadde en god følelse i går etter at begge rettene var levert til dommerne, sier Ørjan Johannessen (27), i en orientering overfor media etter innsatsen under Boucuse dÒr i Lyon. Han legger ikke skjul på at han er skuffet over at det ikke ble en medalje. Det ble Frankrike som tok gullet, med Danmark og Japan på de to neste plassene.

Beste fiskerett til Norge

Ifølge Johannessen og hans team var det likevel et godt plaster på såret å få prisen for Beste fiskerett.

- Vi har stor oppmerksomhet rettet mot fisk og skalldyr på Bekkjarvik Gjestgiveri og er stolte av å ta med oss denne prisen hjem til Austevoll, sier Ørjan Johannessen.

Fantastisk karriere

Ørjan Johannessens reise frem til VM startet med gull i Årets Kokk 2011 i Norge. Han ble dermed kvalifisert til å representere Norge i Bocuse d´Or Europe i 2012. Der vant han overlegent, og ble samtidig favoritt til Bocuse d´Or Lyon.

- Det er klart at resultatet ble en skuffelse for Ørjan og oss andre, sier coach Odd Ivar Solvold. Han minner om at vi skal samtidig huske på at Ørjan fortsatt er regjerende Europamester. Han vant for Beste fiskerett og ble nummer fem av 24 av verdens beste kokker.

- Det skal vi være stolte over, sier Solvold.

 

Hjem til Austevoll

Ørjan jobber til daglig på familiestedet Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune sammen med sine kokkeforeldre og sin tvillingbror Arnt som også er kokk. Han har nærmest vokst opp ved grytene. — Nå skal det bli godt å komme hjem til Austevoll og familien etter to år med hardkjør, sier Ørjan Johannessen.

 

Kilde: nationen.no