Nyheter fra NKL
29.01.13
Skriv ut

Gastronomisk Institutt + Institut Paul Bocuse = Sant

Frankrikes beste hotell- og restaurantfagskole Institut Paul Bocuse i Lyon formaliserer samarbeidet med NCE Culinology, Gastronomisk Institutt og Universitetet i Stavanger. Avtalen ble undertegnet i Lyon i går kveld.

Det har lenge vært blomstrende kontakter mellom Norges matby nummer én Stavanger og den gastronomiske hovedstaden Lyon i Frankrike. I sommer ble dette konkretisert med fire masterstudenter fra Institut Paul Bocuse på studieopphold ved hoteller og restauranter i Stavangerregionen. Nå utvides planene med samarbeid om utdanning, utveksling, forskning og utvikling innen matfag og grastronomi. I april kommer 9 nye studenter til Stavanger.

- Vi har besøkt hverandre mange ganger, og nå formaliserer vi relasjonen. Vi skal lære og dele med hverandre til fordel for oss alle, sa Eléonore Vial, direktør for akademisk utvikling ved Institut Paul Bocuse da avtalen ble signert.

- Med dette samarbeidet er vi et Gastronomisk Institutt i ordets rette forstand, fordi vi med vår doktorgradsstipendiat og samarbeidet med Institut Paul Bocuse driver reell forskning og utvikling med et internasjonalt perspektiv, sier daglig leder ved Gastronomisk Institutt, Leif André Pedersen. Han uttrykte både stolthet og takknemlighet for samarbeidet.

- Dette er starten på noe stort, sier Truls Engstrøm, instituttleder ved Norsk Hotellhøyskole ved Universitetet i Stavanger etter signeringen i Lyon.

- Samarbeidet mellom Lyon og Stavanger innen utdanning, forskning og utveksling er en viktig kontakt fordi vi begge er ledende matbyer internasjonalt. Vi vil lære av dere, dele og er stolte av å være vertskap for dette samarbeidet. Hele Stavanger og regionen står bak dette, sier varaordfører i Stavanger Bjørg Tysdal Moe som var tilstede under signeringen i Lyon.

På bildet; fv; varaordfører i Lyon, Jean-Michel Daclin, Truls Engstrøm, UiS, Elénore Vial, Institute Paul Bocuse, Leif André Pedersen, Gastronomisk Institutt og Bjørg Tysdal Moe, varaordfører i Stavanger. (foto: ingveig Tveranger)

Bocuse d’Or:

Det uoffisielle VM for kokker som arrangeres annet hver år i Lyon. Blant tidligere medaljevinnere er:

Gull: Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem, Geir Skeie

Sølv: Lars Erik Underthun, Tom Victor Gausdal

Bronse: Odd-Ivar Solvold, Gunnar Hvarnes

 

Sirhamessen:

·         Over 2200 utstillere og venter over 160.000 besøkende fra 26 – 30 januar 2013.

·         Storhusholdningsmessen er rammen rundt Bocuse d’Or med stor arena på messen.

·         Det er ventet over 1000 nordmenn vil besøke messen og konkurransen