Nyheter fra NKL
30.01.13
Skriv ut

Helsprøtt fra Toten

Ikke bare er du garantert norsk opprinnelse, men hver snackspose er merket med hvilken potetbonde på Toten som har dyrket råvaren til Kims Naturchips.

 

Noen spesielt utvalgte bønder i Totenvika dyrker Kims-potetene, som så blir sendt til en lokal fabrikk før vi andre får gleden av de friterte potetene. For Kims er både smak og opprinnelse avgjørende for å skape kvalitetschipsen. Og mesterkokken Odd Ivar Solvold har vært med i jakten på å lage verdens beste NaturChips.


- Toten er et viktig område for Kims siden både bønder og fabrikk befinner seg der. Vi bruker potetsorten Lady Claire som er en meget god spesialpotet for chips. Den har jevn kvalitet og mindre sukker, noe som gir en ekstra gyllen farge. Poteten er hardfør og tåler lagring godt. Den har et appetittlig skall, viktig siden vi ikke skreller poteten når vi lager Naturchips. Vi har sett på både koketemperatur, olje, steketid og salttype for å optimalisere alle variabler, sier adm. dir. i Kims Ann-Beth Freuchen.

Båd foran og bak på posen er Toten fremhevet som opprinnelsessted.
- Naturchips er et merke som KiMs har brukt siden lansering i 2007, det skal signalisere at dette er ekte og ærlig chips av beste kvalitet med er litt røffere utseende. Når det gjelder designet har vi laget vekt på å få frem nettopp det og vår unike Toten-opprinnelse, fortsetter Freuchen.

Mesterkokken Odd Ivar Solvold har vært konsulent for chipsen.
- Potetene har en tørrhet og fasthet som gjør den perfekt for koking i olje. Den tar ikke farge for fort og gir en perfekt sprøhet i de ferdige chipsene. Chips er kos i helgene for meg. I tillegg driver jeg mye med utholdenhetsidrett og bruker ofte chips som et påfyll for saltbehov. Da skal den være god. Denne chipsen er så ren i smaken at den også fungerer veldig godt som et crispy tilbehør til middag om du ønsker det.

- "Ingen Kims, ingen kos" omdefineres nå til "Ingen Kims uten Nyt Norge"! Vi er glade for å få med enda en ny kategori i merkeordningen Nyt Norge. Kims Naturchips er nemlig den første snacksen som blir opprinnelsesmerket, sier adm. dir. i Matmerk, Nina Sundqvist.

 

 

Kilde: matindustrien.no