Nyheter fra NKL
28.01.13
Skriv ut

Lie og Johansson tilbake til Bagatelle

Robert Lie har forlatt Grefsenkollen og Niklas Johansson forlater Norges eneste tostjerners restaurant i Guide Michedlin, Maaemo. I løpet av våren overtar duoen ledelsen på Bagatelle. Begge har flere års fartstid på den anerkjente restauranten under Eyvind Hellstrøm ledelse.

Niklas Johansson, som tidligere var restaurantsjef på Bagatelle, har den siste tiden vært involvert i Maaemo, restauranten som føk rett inn med to stjerner i Guide Michelin i fjor. Robert Lie har den siste tiden arbeidet som daglig leder og vinansvarlig på Grefsenkollen. Han er også kjent som Dagbladets vinekspert.

Ikke noen "svung"

 

Etter at Eyvind Hellstrøm etter 27 år forlot Norges mest kjente restaurant etter uenigheter med eier Christen Sveaas, har flere vært på Bagatelle-banen, uten at det har skapt den gode gamle Bagatelle-stemningen. Likevel klarte restauranten å få tilbake den ene stjernen i Guide Michelin da det ble delt ut stjerner våren 2012.

Nå håper bransjefolk at Bagatelle kan løftes til nye – eller i hvert fall til gamle høyder. Robert Lie og Niklas Johansson over ledelsen av restauranten i løpet av våren. Begge har mange års fartstid fra Bagatelles storhetstid, og har som ledere de siste årene vært med på å bygge opp henholdsvis Grefsenkollen og Maaemo.

 

Hvem blir ny kjøkkensjef?

I første omgang skal en ny kjøkkensjef på plass. Etter at Hellstrøm sluttet, valgte også hele staben på Bagatelle å trekke seg, og i tiden etterpå viste det seg å være vanskelig å rekruttere norske ledere til den anerkjente restauranten. Det var derfor utenlandske, og i første rekke svenske ledere, som tok styringen på Bagatelle.

 

Med Robert Lie og Niklas Johansson tilbake på plass, blir det igjen akseptert å arbeide på Bagatelle, og navn som Bjørn Svensson, som har lagt ned Restaurant Oscarsgate og som også har fartstid fra Bagatelle, er blant dem som nevnes.

 

Kan bli eierforandringer

Hva så med eiersituasjonen?

Ryktene går.

Ryktene går så langt at selv Eyvind Hellstrøm igjen er nevnt.

– Sveaas vil fortsatt være hovedeier, men det er en mulighet for at vi også kan komme inn på eiersiden etter hvert, uttaler Robert Lie.

 

For eier Sveeas krangler nemlig om Bagatelle-husleien. Bygdøy Allé 3 AS (Helling Holding AS) har tatt ut stevning mot Christen Sveeas' restaurant Bagatelle i Oslo fordi Christen Sveaas' restaurantselskap nekter å akseptere husleieøkningen som gårdeieren krever. Nå møtes partene i Oslo tingrett.

 

 

Eiersituasjonen i dag

Restaurantselskapet AS Bagatelle eies 100 prosent av investor og milliardær Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos AS. Bagatelle åpnet igjen i januar 2011 etter en omfattende ombygging siden den stengte i desember 2009 etter at kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm sa opp jobben.

 

 

Kilde: horeca.no