Nyheter fra NKL
23.01.13
Skriv ut

Søker Norges beste storhusholdning

Ørjan Johannessen, TINE Partner og Norges Kokkemestres Landsforening er klare til å lete land og strand etter Norges beste storhusholdningsbedrift. I dag åpner påmeldingen på tinepartner.no.

Bocuse d'Or-deltaker Ørjan Johannessen er juryformann i den landsdekkende konkurransen Årets Matgledebedrift 2013.

Sammen med jurymedlemmer fra TINE Partner og NKL skal han finkjemme Norges storhusholdningsbedrifter for å finne de mest kreative, matglade og innovative bedriftene.

- Årets Matgledebedrift er en konkurranse som gir en fin utfordring i hverdagen.. Vi ser at de bedriftene som er med, utvikler seg gjennom året. Det finnes utrolig mye talent blant norske storhusholdningskokker, og det er hyggelig å være med å inspirere og løfte dem frem, sier Johannessen.

Johannessen gikk seirende ut av den europeiske finalen i Bocuse d'Or Europa i 2012, og skal igjen i ilden under verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon 30. januar.

Reise til Bocuse d'Or i førstepremie

Førstepremien i Årets Matgledebedrift 2013 er en matfaglig reise til Bocuse d`Or i Stockholm, der de får følge Europas beste kokker på nært hold. I tillegg får vinneren et helårsabonnement på Kjøkkensjefen og en flott statuett som bevis på serien.

Andre- og tredjepremien er en matfaglig reise i Norge, og i tillegg vanker det flotte premier til vinnerne av delkonkurransene.

Brita Unnerud, senior prosjektleder i TINE Partner, sier Årets Matglede er en inspirerende opplevelse.

- Vårt mål er at konkurransen vil bidra til å løfte kreativiteten og matgleden blant alle deltakerne, sier hun.

Kreativitet og matglede i sentrum

Jurymedlem og president i Norges Kokkemesteres Landsforening, Kristine H. Hartviksen, gleder seg til å se den flotte og kreative innsatsen som blir gjort ved norske serveringssteder.

- Årets Matgledebedrift er en konkurranse som gir kokker over hele landet en piff til å yte det lille ekstra. Mine beste tips til deltagerne er å overraske gjestene med noe nytt hver dag, holde en jevn kvalitet hele veien og huske å ha det gøy på jobb, sier hun.

Bergensseier i 2012

Vinnerne av Årets Matgledebedrift i 2012 ble Albatross-kantina ved Frende Forsikring i Bergen. Kantineleder Catrine Meijers sier de ble inspirert til seier av inspirerte ansatte og gjester.

- Vi har et godt sammensveiset team på jobb, og så har vi jo noen fantastiske gjester. Frende forsikring og alle som jobber der viser tydelig at de setter pris på kantinen, og da er det jo lett å gjøre litt ekstra stas på dem. Vårt mål er å gi gjestene en ekstra god opplevelse, og å spre matglede gjennom kunnskap, kreativitet og engasjement, sier Meijers.
Som vinnere av konkurransen, får kantinen en reise til Lyon og Bocuse d'Or, der de får følge Ørjan Johannessens innsats i verdensmesterskapet fra orkesterplass.

Om Årets Matgledebedrift 2013:
Årets Matgledebedrift er en landsomfattende konkurranse med mål å skape gode og sunne matopplevelser, og er en feiring av matkultur, bordets gleder og menneskene som skaper matglede utenom det vanlige. Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE Partner i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

Konkurransen er en søken etter de mest inspirerende, motiverende og matglade bedriftene i Norge. Hensikten med prisen er å få frem hverdagsheltene som bidrar til å spre matglede til det norske folk.

Vinneren av Årets Matgledebedrift 2013 kåres ut fra evnen til å skape kreativitet med TINEs produkter ut fra målsettingen om gode og sunne matopplevelser. Vinnerne utpekes av en fagjury bestående av Norges Bocuse d'Or-deltaker Ørjan Johannessen, matfaglig ansvarlig i TINE Partner, Pål Jetmundsen, samt representanter fra de lokale Kokkemesterlaugene og Norges Kokkemesteres Landsforening. For mer informasjon, se http://www.tinepartner.no/aretsmatglede.  

Om TINE Partner

TINE Partner er en samarbeidspartner for, og en leverandør av, kvalitetsvarer til grossister, kantiner, hotell, restauranter, offentlig sektor, skoler, fastfood-markedet med flere. TINE Partner er en del av TINE SA, morselskapet i konsernet TINE-Gruppen. For mer informasjon, se www.tine.no og www.tinepartner.no