Nyheter fra NKL
18.01.13
Skriv ut

Klar for Lyon

Gunnar Jensen tok gull i Det Norske Måltid, og om kort tid blir han å se bak grytene på den norske standen under Sirha-messen i Lyon.

Gunnar Jensen og resten av Matlaget Nordpå, som ble Årets matlag 2012. (Foto: Hanne Sirnes/ Det Norske Måltid)

 

Storhusholdningsmessen arrangeres før og samtidig som Bocuse d'Or i Lyon, fra 26.-30. januar. Over 2200 utstillere stiller ut, og det er ventet over 160.000 besøkende, hvorav over 1000 nordmenn.

- Denne gangen skal jeg ikke konkurrere, smiler Gunnar Jensen som til daglig er Teaterchef på Kulinarisk teater på Vertshuset Skarven i Tromsø.

Han ser frem til å lage norske spesialiteter av sjømat under kokkedemonstrasjonene under Sirha-messen. Den norske standen som er kommet i stand i et initiativ fra klyngeorganisasjonen NCE Culinology og Måltidets Hus, blir sentrum for en rekke aktiviteter før og under Bocuse d'Or 27.01-30.01.

 

 

Heiagjeng

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kommer også til Lyon, og får følge av Ingrid Espelid Hovig og over ti ordførere fra fylker og kommuner som skal heie frem kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Sandefjord. Han vant Bocuse d’Or Europa i 2012 og er sammen med Julie Ekse Jenssen (Renaa Restauranter, Stavanger) favoritt til å vinne gullet.

Den norske standen er designet av Eker design, og de to kokkene Morten Rathe og Magne Christensen fra Gastronomisk Institutt styrer kjøkkenet med en rekke profiler på gjesteplass: Gunnar Jensen, Arne Brimi, Harald Osa, Heidi Bjerkan (Slottet), Elise Liland (Slottet), Christoffer Haatuft (Per Se), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Anders Isager (Norsk Sjømatsenter) og Raymond Grimstad (Norsk Sjømatsenter).

Flere av de tidligere deltakerne og vinnerne vil også komme til Lyon, ledet av ingen ringere enn Eyvind Hellstrøm, Bent Stiansen (Bocuse 1993) og Charles Tjessem (Bocuse 2003). Den store ordførerdelegasjonen ledes av fylkesordfører i Hordaland Tom Christer Nilsen og fylkesordfører i Rogaland Janne Johnsen.