Nyheter fra NKL
18.01.13
Skriv ut

Lisbeth skal heie frem norsk mesterkokk under Bocuse d’Or

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen reiser i slutten av januar til Lyon for å heie frem mesterkokk Ørjan Johannessen som skal delta i VM i kokkekunst, Bocuse d’Or, som finner sted 29. og 30. januar i Frankrike.

- Jeg er utrolig stolt av våre norske kokker. Gang på gang hevder de seg i verdenstoppen og setter Norge på det kulinariske kartet. En av hemmelighetene er nok at de har så gode kunnskaper om råvarer, de klarer å få frem den ekte og rene smaken. Dette gjør norske kokker til noen av våre aller beste ambassadører– for Norge, kokkekunsten, norske råvarer og ikke minst all den fantastiske sjømaten vi har å by på, sa fiskeri, sier hun i en pressemelding. Kystministeren ønsket Team Ørjan lykke til under torsdagens avspark i Mathallen i Oslo.

Den norske mesterkokken Ørjan Johannessen vant i fjor Europamesterskapet i kokkekunst og kvalifiserte seg direkte til VM i kokkekunst, Bocuse d’Or Lyon. Han reiser til Lyon sammen med sin commis Julie Ekse Jenssen.

- Om kort tid er jeg og hundrevis av nordmenn på plass i Frankrike, som er ett av Norges viktigste markeder for eksport av sjømat, for å heie frem Team Ørjan. Jeg gleder meg til det, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Kilde: kyst.no