Nyheter fra NKL
02.01.13
Skriv ut

Bli konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi

Geir Magnus Svae er ansatt hos Bølgen & Moi i en nyopprettet stilling som konsernkjøkkensjef for å utvikle restaurantkonseptet videre på meny- og kokkesiden. Han starter i stillingen 1. april 2013.

– Det er med stor glede vi kan informere om at Geir Magnus Svae er ansatt som konsernkjøkkensjef hos oss. Dette gjør vi for å sette enda større fokus på å øke kvaliteten på våre kokker, og dermed heve nivået både på menyer og smaksopplevelser for våre gjester, melder administrerende direktør hos Bølgen & Moi, Harald Berger.

Geir Magnus Svae vil inngå i ledergruppen, og vil ha ansvar for å øke mat kvaliteten i Bølgen & Mois restauranter.

Lang merittliste

Svae regnes som en av Norges fremste fagpersoner i kokkfaget og er i tillegg til å ha vært manager for juniorkokkelandslaget siden 2009, med sølv nå i OL i Erfurt i 2012, og sølv i VM for det norske kokkelandslaget i 2010.

Han vant den prestisje finalen i WACS Global Chef i Daejon i SørKorea tidligere i år etter han også gikk seirende ut av semifinalen i London. I 2011 ble han kåret til Årets Kjøkkensjef i Norge.

Konkurranseerfaring

Ellers har han deltatt i NM i kokkekunst og andre nasjonale konkurranser med topp plasseringer. Han ble blant annet Årets Grønne Kokk under Smak 09.

Han er også en av få i Norge med internasjonalt dommerkurs for WACS, både nasjonalt, nordisk og internasjonalt, han har dømt flere kokkekonkurranser tidligere som meddommer og hoveddommer.

Geir Magnus Svae er også utdannet diplomkokk fra Gastronomisk Institutt.

 

 

Kilde: horecanytt.no