Nyheter fra NKL
21.12.12
Skriv ut

Norsk øl til Bocuse d’Or i Lyon

For første gang skal flere varianter av norsk øl leske ganene til det kresne publikummet under matmessen Sirha i Frankrike. Messen arrangeres samtidig med det uoffisielle VM i kokkekunst, Bocuse d’Or i Lyon.

Ølet skal serveres sammen med ulike retter av norsk sjømat som skal tilberedes av ledende norske kokker med Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft og Heidi Bjerkan.

Stor annerkjennelse

- Dette er en stor anerkjennelse for norske bryggerier og vi gleder oss til å skjenke ølet til verdens fremste mat- og drikkemennesker, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen, i en pressemelding.

De bryggeriene som reiser til Lyon i januar er: Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet. - Vi får daglig tilbakemeldinger fra kokker som ønsker å delta på den norske standen, og vi gleder oss til å samle de beste av de beste når vi skal vise frem norsk mat og drikke til bransjefolk fra hele verden, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen, NCE Culinology

Felles stand

For første gang blir det en norsk felles stand, og målet er å profilere norsk sjømat, gode råvarer og drikke til verdens toppskikt innen gastronomi, samtidig som det skapes en god møteplass for å bygge nettverk.

Det er den norske kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri som skal i ilden i Bocuse d'Or, sammen med Julie Ekse Jensen fra Renaa Restauranter. Johannessen vant Bocuse d'Or Europa i Brussel i mars, og er dermed storfavoritt før mesterskapet.

 

 

Kilde: bondebladet.no