Nyheter fra NKL
17.12.12
Skriv ut

Kurt Sverre Øraas er død

Daglig leder for Vertshuset Curtisen i Halden og Årets Bondelagskokk Kurt Sverre Øraas har gått bort. Han ble bare 51 år gammel. Øraas døde brått torsdag 6. desember.

Kurt Sverre Øraas er død, bare 51 år gammel.

 

Kurt Sverre Øraas har vært en av Østfolds mest fremtredende og markante kokker i en årrekke, og har ledet det anerkjente spisestedet Vertshuset Curtisen. I 2011 ble han også Årets Bondelagskokk, en funksjon han hadde til og med i år.

Øraas har også sittet i juryen som skal velge ut Årets Bondelagskokk for 2013-2014.

 

Les mer om Kurt Sverre Øraas og arbeidet som bondelagskokk her

 

Vertshuset Curtisen, som holder til på Fredriksten festning i Halden, er et spisested som er premiert blant annet for bevisst bruk av norske og regionale råvarer.

 

Dette står det på Curtisens Facebook-sider:

«Gårsdagen ble en tung og trist på dag på Vertshuset. Vår daglige leder, Kurt Sverre Øraas, gikk bort. Vi er dypt takknemlige over å ha fått være med på hans reise med Vertshuset og fått dele hans drømmer og visjoner. Det har vært fantastisk mange lærerike og minnerike øyeblikk. Kurt hadde ønsket at vi skulle stå på videre, så i hans ånd og med stor respekt for det han har ønsket og dømt om så gjør vi det. Hvil i fred, verdens beste Kurt»

 

 

Kilde: Horecanytt.no