Nyheter fra NKL
31.10.12
Skriv ut

Småproffer på smak

Smakens uke finner sted 29. oktober til 2. november. Opplysningskontorene i landbruket tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6.-klassetrinnet som kan benyttes under Smakens uke.

 

Hundrevis av lokale sjetteklassinger har de siste årene fått med seg nyttig innsikt om ulike smaker og smakenes betydning for maten i Måltidets Hus på Ullandhaug. Onsdag markeres Smakens Uke igjen, og arrangementskomiteen forbereder innrykk av nye elevgrupper; denne gang fra Hafrsfjord og Madlamark skoler.

 

Smakens Uke er en norsk variant av et populært fransk undervisningsopplegg. Både skoler og andre instanser kan delta i den årlige markeringen som skal bidra til større bevissthet rundt råvarer, harmonisering og evne til å spalte de ulike grunnsmakene, salt, søtt, surt, bittert og umami.

 

I vårt distrikt er undervisningsopplegget for grunnskolen lagt til Måltidets Hus. Her venter humanfysiolog Helge Bergslien og et kobbel av kokker og assistenter med en engasjert innføring og ulike stasjoner der elvene kan få testet seg på konkrete utfordringer. Programmet varer onsdag formiddag fra kl. 09.00-11.15.

 

-Vi har erfart at elevene lærer på en morsom måte når de får omsatt teorien i praktiske øvelser, forteller arrangementsansvarlig lokalt, Ruth-Hege Holst, daglig leder  i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

NKL er ansvarlig for avviklingen sammen med initiativtaker Landbruks- og matdepartementet,  Måltidets Hus, NCE Culinology , Nofima, Tine, og Godalen vgs.