Nyheter fra NKL
26.10.12
Skriv ut

Her er Norges beste storhusholdningsbedrifter

Albatross-kantina ved Frende forsikring i Bergen er Årets Matgledebedrift 2012. Andreplassen gikk til studentkafeen Kafe Henrikke i Porsgrunn, mens Fazer Amica-kantinen i Bygdø Allé i Oslo fikk tredjeplass.

Vinner av årets Matglede bedrift 2012. Albatross Frende Forsikring. Kantineleder Cathrine Meijers (t.h) feirer seieren med sin TINE Partner salgskonsulent.

Bilde: Tine på menyen.

 

 

Konkurransen Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og premierer Norges mest kreative storhusholdningsbedrifter.

I år har over 60 bedrifter fra hele landet knivet om den gjeve bransjeprisen, som ble delt ut under en gallamiddag på Hotel Continental i Oslo i går kveld.

Imponerte europamesteren
Vinnerne ble kåret av en fagjury bestående av representanter fra NKL, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE Partner, under ledelse av juryformann og europamester i kokkekunst, Ørjan Johannessen.

- Det var et ekstremt høyt nivå blant årets deltakere, og jeg er imponert over ferdighetene deres. Viktige vinnerkriterier er at det arbeides aktivt med nytenkning, innovasjon og matglede, noe som alle som havnet på premiepallen har vist, sier Johannessen.

For sitater og mer informasjon om vinnerne, se Oslokantine på pallen i Årets Matgledebedrift, Kafe Henrikke nest best i Norge, og Bergenskantine er Norges beste!

Juryen hadde også et stort fokus på hva gjestene synes om spisestedene. Ørjan Johannessen, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE besøkte derfor alle finalistene før vinneren ble kåret.

Da de tok turen til Albatross-kantina ved Frende forsikring tidligere i høst, ble juryen møtt av inspirerte ansatte og fornøyde gjester.

- De har skjønt hvordan man skal få kundene sine til å sette pris på dem, og alle fra direktører til renholdspersonale forteller stolt om kantinen. Det er tydelig at viljen til å gi kundene sine matglede er stor, sa Johannessen om vinnerbedriften under premieutdelingen i går kveld.

Bocuse d’Or neste
Alle vinnerne ble tildelt plaketter som bevis på seieren, men hovedpremien er verdt å vente på. Som vinner av Årets Matgledebedrift 2012 får Albatross en kulinarisk reise til matbyen Lyon og verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or.

Som vinnere av andre- og tredjeplassen får Oset Høyfjellshotell og Albatross Rieber i Bergen en matfaglig dag med Norges Bocuse d’Or-håp Ørjan Johannessen.