Nyheter fra NKL
11.10.12
Skriv ut

De norske kokkelandslagene tok sølv i kokkenes OL i Tyskland

I år stilte Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) med junior- og seniorlandslag. Jubelen brøt løs da det ble klart at Norge fikk sølv sammenlagt for begge lag. Sverige gjorde reint bord med sine to kokkelandslag. Det var små marginer som skilte første og andre plassene.

 

Det norske kokkelandslaget under varmmatkonkurransen i OL i Erfurt. Fra venstre Halvar Ellingsen og Arnt Skjerve.

Foto:Tom Haga

 

Godt forberedt

De norske kokkelandslagene har trent jevnt de tre siste årene og stilte godt forberedt. OL er en krevende konkurranse, og lagene konkurrerer i to konkurranse-greiner: varmmat og kaldmat.

Det norske juniorlandslaget tok gull i begge konkurransegreinene mens seniorlandslaget tok gull på varmmat og sølv på kaldmat. Sammenlagt ble det sølv til begge lag.

 

- Dette er bare helt fantastisk utbryter Manager for det norske kokkelandslaget, Jostein Medhus. Vi har trent hardt for å oppnå dette. – Jeg er utrolig stolt over hva laget mitt og den enkelte landslagskokk har lagt ned av innsats. Natt til tirsdag var en tøff natt for laget. Kaldmatbordet skulle stå ferdig tirsdag morgen kl. 07.00. Det var svært mange detaljer som skulle på plass i siste liten. Det gikk med et skrik, legger Medhus til. – Nå skal vi la det hele synke inn og vi ser frem til å komme hjem til Norge på fredag.

 

I likhet med Medhus er også Manager for Det norske junior-kokkelandslaget svært godt fornøyd med lagets innsats. Vi har trent hardt og målrettet for å oppnå disse resultatene. Det er utrolig kjekt å lede et lag med så mange flotte ungdommer. Vi var veldig, veldig nær gullmedaljen, med den gikk til Sverige, men å oppnå sølv i OL er en stor bragd, legger Svae til.

 

De norske kokkelandslagene er stolte ambassadører for norske råvarer som har vært et gjennomgangstema i deres konkurranser.  I tillegg har lagene fokus på skandinavisk design i sitt konkurranseuttrykk. De rundt 400 norske supporterne som var til stede i Erfurt under konkurranse dagene 6.-10. oktober, gav uttrykk for stor entusiasme over de norske kokkenes prestasjoner under OL i Erfurt.

 

Det norske junior-kokkelandslaget legger siste hånd på verket på sin kaldmat konkurranse. Foran: Øyvind Bøe Dalelv, Christer Rødseth og Kim-Håvard Larsen.

Foto: Tom Haga

 

Følgende deltar på Seniorlandslaget i Erfurt:

Manager Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi i Oslo - fra Stavanger.

Kaptein Espen Aunaas, Credo Restaurant og Bar i Trondheim- fra Trondheim.

Adam S. Bjerck, Gastronomisk Institutt i Stavanger - fra Bergen.

Alexander Berg, Palace Grill i Oslo - fra Drammen.

Arnt Skjerve, Straen Fiskerestaurant i Stavanger – fra Stavanger.

Annemari Erlbeck, Alex Sushi i Oslo - fra Bergen.

Christopher Davidsen, Matbaren Renaa i Trondheim - fra Stavanger.

Elise Liland, Det Kongelige Hoff i Oslo -  fra Stavanger.

Halvar Ellingsen, Grefsenkollen i Oslo, fra Sigerfjord i Sortland.

Jan Robin Ektvedt, Strand Restaurant i Oslo - fra Kristiansund.

Karl Erik Pallesen, Fisketorget i Stavanger - fra Kvitsøy.

Miriam Østvik Jenssen, student, fra Kirkenes og Malvik.

Morten Rathe, Gastronomisk Institutt i Stavanger, fra Trondheim.

Morten Sjøvik, Preikestolen Fjellstue i Jørpeland - fra Haugesund.

 

Commis:

Eirik Thomsen, Gastronomisk Institutt i Stavanger -fra Østebø i Gjesdal.

Eline Gulbrandsen, kokk ved Onda by Pal og Ness.

Mads André Hansen, kokk Strand Restaurant i Oslo – fra Stavanger.

 

Juniorlandslaget:

Manager Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell i Vikersund - fra Lardal i Vestfold.

Kaptein Kim-Håvard Larsen, restaurant Umami i Harstad - fra Harstad.

Øyvind B. Dalelv, Statholdergaarden i Oslo - fra Bodø.

Kristin Skogen, restaurant To Rom og Kjøkken i Trondheim - fra Rissa.

Christer Rødseth, Le Grand Comtoir på Gardermoen, fra Aurskog i Akershus

 

Commis:

Ozin Hassan, kokk NB Sørensen i fødebyen Haugesund.

Mary-Ann Skjeie, konditorlærling Villa Sole i Lillestrøm - fra Stavanger.

Mads Ueland, lærling Statholdergaarden i Oslo - fra Stavanger.

Mario Prinz