Nyheter fra NKL
03.10.12
Skriv ut

To landslag går for gull

Norge deltar med både et seniorlandslag og juniorlandslag i kokkenes OL i den tyske byen Erfurt fra 6. - 10. oktober.

Det norske junior-kokkelandslaget er på plas i Erfurt siden tirsdag og er her i full gang med forberedelser til sitt kaldmatbord som skal presenteres lørdag 6. oktober.

Foto: Tom Haga

 

De to lagene som representerer NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening, har mye å forsvare. I 2008 tok norske seniorkokker hjem gullmedaljen samlet. Det konkurreres i flere disipliner, både i kaldmat og varmmat. Lagene skal også lage en meny som serveres gjester i konkurransehallen.

For at dommerne skal kunne kåre riktig vinner, vil de teste porsjoner under alle stadier av denne serveringen.

 

Juniorlandslaget deltar for første gang i OL, men er fulle av selvtillit etter å ha gått helt til toppsi en internasjonal konkurranse i Luxemburg i 2010. Laget har påtatt seg mange kokkeoppdrag rundt i Norge, der de har lagt rammene nærmest mulig konkurranseoppgavene. Sist var de sammen om festmaten under Festspillene i Nord Norge i Harstad i sommer.

 

Sammen med kokkene drar både et stort støtteapparat og masse yrkesbrødre, pårørende og venner som skal heie kokkene fram til seier. Under forrige OL bidro norske supportere til å prege hele OL-hallen med stemning og oppmuntrende tilrop.

 

Landslagene har møtt til jevnlige treninger siden 2009 med tanke på årets OL. For de aktuelle deltakerne varer engasjementet med NKL til etter OL. Mens restauratør Sven Erik Renaa var manager for seniorene som vant gull i 2008, heter seniormanageren nå Jostein Medhus. Juniorenes lagleder er Geir Magnus Svae.

 

- Vi er klar, fastslår Medhus: Vi har drillet på funksjonene og spesialisert oppgavene. Dét ga topp uttelling sist, og vi mener selv vi kan gjenta suksessen.

 

 

Utsendinger fra NKL vil bistå landslagene under oppholdet i OL-byen. 

Vi er mer enn glade om du tegner deg som interessert i våre daglige oppdateringer av konkurransen.

Og vi bidrar gjerne med utfyllende opplysninger om deltakere og konkurransen, eller formidler kontakt med deltakerne.

 

  

Følgende deltar på Seniorlandslaget i Erfurt:

Manager Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi i Oslo - fra Stavanger.

Kaptein Espen Aunaas, Credo Restaurant og Bar i Trondheim- fra Trondheim.

Adam S. Bjerck, Gastronomisk Institutt i Stavanger - fra Bergen.

Alexander Berg, Palace Grill i Oslo - fra Drammen.

Arnt Skjerve, Straen Fiskerestaurant i Stavanger – fra Stavanger.

Annemari Erlbeck, Alex Sushi i Oslo - fra Bergen. 

Christopher Davidsen, Matbaren Renaa i Trondheim - fra Stavanger.

Elise Liland, Det Kongelige Hoff i Oslo -  fra Stavanger.

Halvar Ellingsen, Grefsenkollen i Oslo, fra Sigerfjord i Sortland.

Jan Robin Ektvedt, Strand Restaurant i Oslo - fra Kristiansund.

Karl Erik Pallesen, Fisketorget i Stavanger - fra Kvitsøy.

Miriam Østvik Jenssen, student, fra Kirkenes og Malvik.

Morten Rathe, Gastronomisk Institutt i Stavanger, fra Trondheim.

Morten Sjøvik, Preikestolen Fjellstue i Jørpeland - fra Haugesund.

 

Commis:

Eirik Thomsen, Gastronomisk Institutt i Stavanger -fra Østebø i Gjesdal.

Eline Gulbrandsen, kokk ved Onda by Pal og Ness.

Mads André Hansen, kokk Strand Restaurant i Oslo – fra Stavanger.

  

Juniorlandslaget:

Manager Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell i Vikersund - fra Lardal i Vestfold.

Kaptein Kim-Håvard Larsen, restaurant Umami i Harstad - fra Harstad.

Øyvind B. Dalelv, Statholdergaarden i Oslo - fra Bodø.

Kristin Skogen, restaurant To Rom og Kjøkken i Trondheim - fra Rissa.

Christer Rødseth, Le Grand Comtoir på Gardermoen, fra Aurskog i Akershus

 

Commis:

Ozin Hassan, kokk NB Sørensen i fødebyen Haugesund.

Mary-Ann Skjeie, konditorlærling Villa Sole i Lillestrøm - fra Stavanger.

Mads Ueland, lærling Statholdergaarden i Oslo - fra Stavanger.

Mario Prinz