Nyheter fra NKL
01.10.12
Skriv ut

«Vi dekker til fest» med en smak av hele Norge

- For å få flere kolleger på norske restauranter, hoteller og institusjoner. Mandag, 1. oktober vil 30 stk. Niendeklassinger ved Blussuvoll skole i Trondheim delta i forberedelsene og benke seg til fest i regi av Trondheim Kokkenes Mesterlaug og NHO-reiseliv Midt-Norge. I tillegg inviteres alle ansatte på Blussuvoll skole til «vi dekker til fest» lunsj. Med i dugnadsgjengen er også VG2 kokk- og servitør elever fra Strinda videregående skole. I tillegg er vår alltid blide Inge Johnsen, kokk, restauratør, inspirator og radio stemme, fra Lian Restaurant på plass for å fortelle elevene hvor spennende og utviklende det er å jobbe innenfor bransjen.

Elevene fra Strinda vgs. Vil opptrer som «lærer» for ungdomsskoleelevene. I forkant må elevene ha søkt om å få delta i prosjektet, etter å ha tenkt gjennom hvilken nytte de kan ha av deltakelsen i "Vi dekker til fest" i forhold til faget utdannings valg.

«Vi dekker til fest» lunsjen blir samtidig en «Kick off» for et spennende landsomfattende rekrutteringsprosjekt for restaurant- og matfag.

  

Forhåpentligvis vil noen av elevene finne prosjektet så fristende og utfordrende at de kan tenke seg en karriere innenfor

kokk- og servitørfagene, sier Jørn Gundersen, ansvarlig for det landsomfattende prosjektet fra Norges Kokkemestres Landsforenings side.

 

Det er nå tre år siden faglærer Geir-Rune Larsen ved Strinda videregående skole, avdeling Ladejarlen i Trondheim tok initiativ til denne formen for spiselig rekruttering til faget. De besøker 25 ungdomskoler med ca. 600 elever i året i Trondheimsområdet.

Og responsen har vært mer enn positiv.

 

Første året etter den første festen registrerte de 27 prosent flere søkere til faget enn før ungdomsskolefesten. Året etter lå 14 prosent flere

søknader i bunka, forteller Geir-Rune Larsen. 

 

Uttellingen er så merkbart positiv at hele landet bør få nyte godt av rekrutteringsprosjektet, mener NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening.

Etter festen på Blussuvoll vil en "festkomité" evaluere opplegget. Og så håper vi på en kjedereaksjon over hele landet. Vi vil motivere alle 22 laugene i Norge til å delta.

Her må alle gode krefter i Norge samarbeide for å snu utviklingen. Og hvorfor ikke på en smakfull måte? spør Jørn Gundersen.

 

Velkommen til en smakelig opplevelse sammen ungdomsskole elevene på Blussuvoll skole mandag 01.10.12. kl. 12:00.

 

Kontaktinfo:

Geir-Rune Larsen, geir-rune.larsen@stfk.no Mobil: 930 62 571

Jørn Gundersen, jorn@lis-salten.no Mobil: 905 75 643