Elevene fra Strinda vgs. Vil opptrer som «lærer» for ungdomsskoleelevene. I forkant må elevene ha søkt om å få delta i prosjektet, etter å ha tenkt gjennom hvilken nytte de kan ha av deltakelsen i "Vi dekker til fest" i forhold til faget utdannings valg.
«Vi dekker til fest» lunsjen blir samtidig en «Kick off» for et spennende landsomfattende rekrutteringsprosjekt for restaurant- og matfag.
Forhåpentligvis vil noen av elevene finne prosjektet så fristende og utfordrende at de kan tenke seg en karriere innenfor
kokk- og servitørfagene, sier Jørn Gundersen, ansvarlig for det landsomfattende prosjektet fra Norges Kokkemestres Landsforenings side.
Det er nå tre år siden faglærer Geir-Rune Larsen ved Strinda videregående skole, avdeling Ladejarlen i Trondheim tok initiativ til denne formen for spiselig rekruttering til faget. De besøker 25 ungdomskoler med ca. 600 elever i året i Trondheimsområdet.
Og responsen har vært mer enn positiv.
Første året etter den første festen registrerte de 27 prosent flere søkere til faget enn før ungdomsskolefesten. Året etter lå 14 prosent flere
søknader i bunka, forteller Geir-Rune Larsen.
Uttellingen er så merkbart positiv at hele landet bør få nyte godt av rekrutteringsprosjektet, mener NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening.
Etter festen på Blussuvoll vil en "festkomité" evaluere opplegget. Og så håper vi på en kjedereaksjon over hele landet. Vi vil motivere alle 22 laugene i Norge til å delta.
Her må alle gode krefter i Norge samarbeide for å snu utviklingen. Og hvorfor ikke på en smakfull måte? spør Jørn Gundersen.
Velkommen til en smakelig opplevelse sammen ungdomsskole elevene på Blussuvoll skole mandag 01.10.12. kl. 12:00.
Kontaktinfo:
Geir-Rune Larsen, geir-rune.larsen@stfk.no Mobil: 930 62 571
Jørn Gundersen, jorn@lis-salten.no Mobil: 905 75 643