Thomas Johansen Borgan vant NM I Kokkekunst
Kongepokalen et høydepunkt
Stemningen stod i taket da resultatene fra konkurransene ble offentliggjort under banketten på Rica Nidelven Hotell torsdag 27. september. Den glade vinner ble høytidelig overrakt Kongepokalen av Fiskeri- og kystminister Lisbeth Bergh-Hansen og Kristine H. Hartviksen president i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).
Godt kvalifisert dommerpanel
Hoveddommer / smaksdommer var Per Mandrup fra Danmark og med seg hadde han; Jørn Lie, Sven Erik Renaa, Kari Innerå og Espen Vesterdal Larsen. I tillegg var Anne Dorthe M. Ask og Jan Kåre Johansen dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.
Både Renaa og Larsen er regjerende OL mester i Kokkekunst fra 2008 med Det norske kokkelandslaget.
Dommerpanelet var imponert over nivået til NM-finalistene.
Ingen tilberedte NM-menyen bedre enn Thomas Johansen Borgan som er vår neste deltaker i Nordisk Mesterskap i Gøteborg i Sverige neste år. Vinneren komponerte vinnermenyen med utgangspunkt i følgende retningslinjer:
Forrett skal bestå av minst 60 prosent Livèche kyllingbryst, St. Kristina skinke samt minst ett valgfritt Tine-produkt.
Som garnityr skal minst én av grønnsakene fra Bama benyttes: miniartisjokk, rødbeter, spinat.
Hovedrett skal bestå av minst 60 prosent Indrefilet av rein fra Nortura og Tine Selbu blå. Som garnityr skal minst én av grønnsakene fra Bama benyttes: purre, skorsonnerrot, blomkål.
Dessert skal bestå av Valrhona hvit sjokolade og norske pærer. I tillegg skal det benyttes Tine Matyoghurt.
Utover nevnte produkter står kandidaten fritt til selv å sette sammen menyene med de nødvendige tilbehør.
Øvrige deltakere i NM i Kokkekunst 2012 var:
Fornavn |
Etternavn |
Arbeidssted |
Mobil |
Eliassen |
Sigve |
Rica Nidelven Hotel, Trondheim |
92 23 94 93 |
Fagerøy |
Reneè B |
Rica Bakklandet Hotel, Trondheim |
41 57 63 97 |
Haglund |
Odd Ivar |
Brasseri Fengselet, Hønefoss |
92 20 46 95 |
Sveian |
Martin |
Tango Bar & Kjøkken, Stavanger |
|
Buserud |
Bjørnar |
Rica Nidelven Hotell, Trondheim |
95 91 95 47 |
Engh |
Sebastian S. |
Vertshuset Curtisen, Halden |
41 23 32 32 |
Klempe |
Håvard |
Rica Nidelven Hotell, Trondheim |
92 40 26 74 |
Solbakk |
Håkon |
Rica Nidelven Hotell, Trondheim |
99 46 34 97 |
Risan |
Mads Georg |
Rica Nidelven Hotell, Trondheim |
93 26 90 09 |
Fagerholt |
Stig Harris |
Gastronomisk Institutt, Stavanger |
95 24 76 16 |
Fra venstre: Christian Andrè Pettersen, Thomas Johansen Borgan og Martin Sveian.