Nyheter fra NKL
27.09.12
Skriv ut

Thomas Johansen Borgan vant NM I Kokkekunst

Ingen trakterte råvarene bedre enn Thomas Johansen Borgan fra Rica Hotel Bakklandet i Trondheim da Norges fremste kokker møttes i Trondheim under NM i Kokkekunst 26. og 27. september 2012. Andreplassen gikk til Christian Andrè Pettersen fra Spiseriet i Stavanger mens tredjeplassen gikk til Martin Sveian fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger.

Kongepokalen et høydepunkt

Stemningen stod i taket da resultatene fra konkurransene ble offentliggjort under banketten på Rica Nidelven Hotell torsdag 27. september. Den glade vinner ble høytidelig overrakt Kongepokalen av Fiskeri- og kystminister Lisbeth Bergh-Hansen og Kristine H. Hartviksen president i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

 

Godt kvalifisert dommerpanel

Hoveddommer / smaksdommer var Per Mandrup fra Danmark og med seg hadde han; Jørn Lie, Sven Erik Renaa, Kari Innerå og Espen Vesterdal Larsen.  I tillegg var Anne Dorthe M. Ask og Jan Kåre Johansen dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.

Både Renaa og Larsen er regjerende OL mester i Kokkekunst fra 2008 med Det norske kokkelandslaget.

 

Dommerpanelet var imponert over nivået til NM-finalistene.

 

Ingen tilberedte NM-menyen bedre enn Thomas Johansen Borgan  som er vår neste deltaker i Nordisk Mesterskap i Gøteborg i Sverige neste år.  Vinneren komponerte vinnermenyen med utgangspunkt i følgende retningslinjer:

 

Forrett skal bestå av minst 60 prosent Livèche kyllingbryst, St. Kristina skinke samt minst ett valgfritt Tine-produkt.

 

Som garnityr skal minst én av grønnsakene fra Bama benyttes: miniartisjokk, rødbeter, spinat.

 

Hovedrett skal bestå av minst 60 prosent Indrefilet av rein fra Nortura og Tine Selbu blå. Som garnityr skal minst én av grønnsakene fra Bama benyttes: purre, skorsonnerrot, blomkål.

 

Dessert skal bestå av Valrhona hvit sjokolade og norske pærer. I tillegg skal det benyttes Tine Matyoghurt.

  

Utover nevnte produkter står kandidaten fritt til selv å sette sammen menyene med de nødvendige tilbehør.

 

 

Øvrige deltakere i NM i Kokkekunst 2012 var:

 

Fornavn

Etternavn

Arbeidssted

Mobil

Eliassen

Sigve

Rica Nidelven Hotel, Trondheim

92 23 94 93

Fagerøy

Reneè B

Rica Bakklandet Hotel, Trondheim

41 57 63 97

Haglund

Odd Ivar

Brasseri Fengselet, Hønefoss

92 20 46 95

Sveian

Martin

Tango Bar & Kjøkken, Stavanger

 

Buserud

Bjørnar

Rica Nidelven Hotell, Trondheim

95 91 95 47

Engh

Sebastian S.

Vertshuset Curtisen, Halden

41 23 32 32

Klempe

Håvard

Rica Nidelven Hotell, Trondheim

92 40 26 74

Solbakk

Håkon

Rica Nidelven Hotell, Trondheim

99 46 34 97

Risan

Mads Georg

Rica Nidelven Hotell, Trondheim

93 26 90 09

Fagerholt

Stig Harris

Gastronomisk Institutt, Stavanger

95 24 76 16

 

 

Fra venstre: Christian Andrè Pettersen, Thomas Johansen Borgan og Martin Sveian.