Nyheter fra NKL
11.09.12
Skriv ut

Årets sjømatkokk 2012 er kåret

Heiagjengen som hadde reist fra Sandefjord til Bergen fikk valuta for pengene!

 

GRATULERER Kåre Andrè Hjartholm med tittelen «ÅRETS SJØMATKOKK 2012»!!

Kåre André Hjartholm er fra Masfjorden i Hordaland, men til daglig jobber han som sous chef på Brygga 11 i Sandefjord. 

 

I dag stakk han av med seieren i den nasjonale kåringen av «Årets Sjømatkokk 2012». 

Konkurransen er et samarbeid mellom Norsk sjømatsenter og Bergen Kokkenes Mesterlaug. I år var det mange gode innsendte forslag, og seks sterke kandidater ble valgt ut til å delta i finalen. 

De seks finalistene fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer hvorav levende kongekrabbe og norske flatøsters var hoved-råvarene som de skulle komponere 2 fingermatretter av. I tillegg til dette måtte de lage en hovedrett på fjordørret på grunnlag av innsendt meny.

 

Det var en jevn og hard konkurranse hvor Kåre André Hjartholm knepent ble kåret som vinner. På andre plass kom Jan Erik Hauge som til daglig jobber på Tango Bar & Kjøkken i Stavanger, og 3. plassen gikk til Anders Erlandsson fra Cru Vin & Kjøkken i Oslo.

 

Det ble en delt 4. plass på de resterende finalistene:
Stig Roar Strømsvåg fra Hotell Brosundet, Ålesund
Simon Johannesen fra Restaurant Lucullus, Bergen
Christian Sæter Mathiassen fra Sola Strand Hotel, Stavanger

Det var et høyt nivå blant årets deltakere og gledelig var det at den geografiske spredningen på deltakerne var stor.

Kåre Andrè Hjartholm blir premiert med et 2-ukers studieopphold hos en meget profilert stjernekokk, en sjekk på kr 10.000 gitt fra Sparebank 1 SR-bank som skal bidra til å dekke oppholdet, kvalitetskniv fra Famosa, kokeboken "Laks og ørret helt enkelt" skrevet av Fredrik Hald, samt ørretfilet fra Lerøy.